Noutăți

Doctorul digital și doctorul robot – soluția viitorului?

 “Putem folosi inteligența artificială pentru a prezice viitorul sănătății dumneavoastră”, a declarat Ali Parsa, directorul executiv al centrului de asistență medicală digitală Babylon din Londra. “Eu cred cu adevărat că Marea Britanie are o mare șansă de a fi un lider global în domeniul sănătății digitale.”

Centrul de asistență medicală digitală Babylon a reușit să strângă 25 de milioane de dolari, cea mai mare campanie de finanțare în domeniul asistenței medicale digitale europene până în prezent. Aplicația pentru telefonul mobil, care a fost lansată în luna februarie a anului trecut, a “construit” un doctor în mod artificial care poate decoda simptomele și poate preveni bolile înainte ca acestea să apară, urmărind obiceiurile de zi cu zi, integrând datele despre ritmul cardiac, dietă și vizitele medicale. Poate răspunde la întrebări cu privire la simptomele medicale standard, cum ar fi durerile de cap și febra, punând întrebări relevante cum ar fi “te-ai lovit la cap?” sau “te simți amețit, ai greață?” sau “ai febră?”. Doctorul digital poate sugera o vizită la un farmacist, hidratarea sau programarea la un doctor.

475810133-edit
Acesta va reaminti pacienților când și cum să ia medicamentele, dar nu va prescrie nici un fel de rețetă. Pentru a semnala posibile boli în viitor, analizează datele istorice fiziologice, biologice și medicale.

Se pare că proiectul este evaluat la suma de peste 100 de milioane de dolari. În prezent, centrul de cercetare are sediul în Londra și oferă medici digitali pe aplicația mobilă la 250.000 de oameni din Marea Britanie, care plătesc 4,99 lire sterline pe lună, pentru acces timp de 7 zile pe săptămână și pentru servicii video chat.

Aproape 60 de instituții au încheiat un parteneriat cu centrul Babylon pentru a oferi serviciile sale angajaților lor din Marea Britanie.

1EDITbabylonscreen_3548774b
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: telegraph.co.uk, cohesivethinking.com

 

 

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii