Noutăți

Dispozitiv care ajută comunicarea omului cu delfinii!

Un nou dispozitiv ar putea ajuta comnicarea cu delfinii, aceste forme inteligente de viață, remarcabile, cercetate de zeci de ani de către oamenii de ştiinţă.

Delfinii trăiesc într-o lume a sunetului mult mai evoluată decât a noastră. Ei pot distinge diferenţele foarte mici în frecvență, sau unde sonore, și pot auzi, sau pot genera sunete de joasă frecvență sub 20 kHz, precum și sunete de înaltă frecvență, mai mult de 150 kHz, cu mult peste auzul uman. În plus, delfinii nu numaipot produce tonuri la fel ca oamenii, dar pot, de asemenea, să comunice  pe o mare varietate de frecvenţe, simultan. Delfinii folosesc sunetul nu numai pentru a comunica și pentru a scana împrejurimile, ci și pentru a găsi prada în întuneric. 

dolphin-speakerÎn prezent, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un difuzor care poate proiecta o gamă completă din toate sunetele pe care le scot delfinii.

Am fi foarte fericiţi dacă am putem comunica cu delfinii folosind acest nou dispozitiv“, a declarat Yuka Mishima cercetător la Universitatea de Știință și Tehnologie Marină din Tokyo. Știm foarte puțin despre cum delfinii clasifică propriile lor sunete avem nevoie de studii mai aprofundate pentru a afla, și acest echipament poate să ne ajute să facem acest lucru.

Cred că avem multe de învăţat despre vocalizele delfinilor, producțiile lor sunt complexe“, a declarat  Heidi Harley, psiholog cognitiv comparativ la Sarasota New College în Florida. Există încă o mulțime de analize perceptive și acustice de bază care trebuie să fie făcute înainte de a avea pretenția că îelegem modul în care delfinii îşi folosesc vocalizele.

Oamenii de ştiinţă au prezentat acest nou difuzor la reuniunea Society of America de la Hong Kong

dolphin-main

traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: livescience.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii