Noutăți

Directorul Institutului “Elie Wiesel” este fiul odiosului ideolog stalinist Radu Florian

Klaus Iohannis a promulgat în aceste zile Legea 217/2015, supranumită „Legea antilegionari”, prin care oricine face o apreciere la adresa lui Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu riscă 3 ani de închisoare. Iniţiatorii acestei legi sînt Crin Antonescu (!!!), ministrul Andrei Gerea şi George Scutaru, fost consilier al lui Iohannis, actualmente client al DNA. Fie-le numele uitat!

Ce surprinde în mod absolut este că, din toţi cei aproape 600 de parlamentari, nu a existat nici măcar unul care să voteze împotriva acestui act normativ. La fel s-a întîmplat şi la Cotroceni, unde Klaus Iohannis, atît de grijuliu în privinţa Codului fiscal, nu s-a gîndit nici măcar o clipă la consecinţele acestei aberaţii legislative. Parcă toţi vor să se pună bine cu cineva care dă certificate de bună purtare!

„Legea antilegionari” nu conţine nici măcar o dată cuvîntul „comunism”

Primul lucrul care a trezit reacţii împotriva acestei legi a fost faptul că ea nu condamnă comunismul, alături de celelalte doctrine incriminate: fascism şi legionarism. Comunismul a căzut în România în urma unei Revoluţii sîngeroase, şeful statului comunist fiind condamnat la moarte şi executat sub acuzaţie de „genocid”, iar acest fapt nu este menţionat explicit în actuala lege! Să înţelegem din această observaţie că autorii acestei legi consideră legitim comunismul, din moment ce acest cuvînt nu figurează niciodată în Legea 217/2015, iar sentinţele date în timpul comunismului reprezintă baza juridică a sancţiunilor propuse?

Dar, adevăratul motiv pentru care această lege nu conţine cuvîntul comunism este acela că reprezentantul Institutului „Elie Wiesel”, care a contribuit decisiv la redactarea acestei legi, este Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai comunismului, Radu Florian! Şi, ca atîţia alţi fii de nomenclaturişti, ar face orice pentru ca nimeni să nu aducă vorba despre originile educaţiei sale comuniste.

Răutatea cu care acest Alexandru Florian vorbeşte despre Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea te face să crezi că dumnealui urăşte din rărunchi cultura românească şi este total complice tăcerea intelectualilor care, cu excepţia lui Andrei Pleşu, acum tac de parcă ar sta cineva cu pistolul la tîmpla lor!

Alexandru Florian vrea execuţia publică a marilor intelectuali, dar îşi apără tatăl stalinist

Cine crede însă că directorul Institutului „Elie Wiesel” Alexandru Florian este exponentul unei moralităţi totale se înşală, căci, în timp ce pune la zid tot grupul de mari intelectuali români din perioada interbelică, atunci cînd vine vorba de tatăl său, stalinistul Radu Florian, îl apără în faţa celor care l-au criticat!

În nr. 226 din iunie 2014 al revistei „Observator cultural”, Alexandru Florian a scris un articol imens, în care, practic, încearcă lamentabil să-l prezinte pe tatăl său, propagandistul stalinist Radu Florian, ca pe un mare disident anticomunist!

Acest intransigent „călău” al lui Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea mărturiseşte în articol că aştepta de la opinia publică să-i ia apărarea tatălui său, deşi acum se revoltă cînd cineva ia apărarea marilor intelectuali români din perioada interbelică: „Mărturisesc că, de cîte ori aflam de vreuna dintre manifestările detractorilor săi, speram ca, în numele solidarităţii de breaslă, al sincerităţii sau corectitudinii, se va gasi un fost student sau coleg care să dea o replică normală. Nu a fost să fie”. Deci, cînd e vorba de tatăl lui, criticii sînt detractori şi ar vrea o solidaritate de breaslă cu stalinistul, dar cînd e vorba de cei mai mari intelectuali ai României, aceştia trebuie puşi la zid, iar cei care sînt solidari cu ei trebuie băgaţi la puşcărie!

Legea Antonescu-Iohannis îngrădeşte libertatea exprimării libere a opiniilor

initiatorii.i8v5q9m3zs

Să vedem însă care sînt, pe fond, aberaţiile acestei legi. Două articole duc la îngrădirea libertăţii de expresie, încălcînd unul dintre drepturile fundamentale garantate atît de Constituţia României, cît şi de toate documentele europene ce rezidă din Carta Drepturilor Omului: LIBERTATEA CONŞTIINŢEI. Iată textul art. 29 din Constituţia noastră:

Citește articolul integral, aici: http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-este-fiul-odiosului-ideolog-stalinist-radu-florian-266320/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

9 Comments on Directorul Institutului “Elie Wiesel” este fiul odiosului ideolog stalinist Radu Florian

 1. Crin , nu stiam de gura ta era scarboasa, ca aspect, ..acum stiu!

 2. de ce gura ta era scarbaoasa Crin

 3. La naiba!Ati mai avut o postare despre varani…mai tine-ti si voi evidenta!

 4. Georgeta Lukacs // 23 august 2015 at 19:43 // Răspunde

  Duplicitarii comentatori la adresa valorilor autentice ale poporului roman, când raspund de falsurile in acuzatii ! Denumirea Institutului fantoma … Weissel e bazat pe substituire de nume! Normal ar fi sa fie considerat invalid (plagiat)!????

 5. Ce figura de fanatic jihadist are individul asta ! Tacsu a venit in Romania calare pe tancurile sovietice , iar odrasla-otreapa nascuta din somnul ratiunii vrea sa faca ordine in cultura romana .

 6. reactia mea la acest articol a fost sa imi comand 6 tricouri cu motive dacice… atat m-a dus capu 😀

 7. Numai comentariile nu sunt de ajuns. Trebuie inceputa o PETITIE ( on line) prin care sa se ceara abrogarea acestei legi anticonstitutionale, antiromaneasca, antidemocratica, imorala, total jignitoare la adresa Poporului Roman. Citeva sute de mii ( de ce nu milioane ) de oameni se vor face auziti, de musai ca de voie buna!!!

 8. Nu este primul: Petre Roman, Vladimir Tismareanu care s-a ocupat si el de procesul comunismului adus in tara de tatal lui si al lui Roman si acum a aparut acest Alexandru Florian, platit din banii nostri sa ne tradeze tara. Au curaj pentru ca I-am reabilitat pe toti tradatogii in frunte cu Pacepa si Raceanu.

  • In general la noi se fac doar etichetari si niciodata nimeni nu intra in subiect pentru ca toate biografiile si totul e cenzurat.
   hai sa-i luam la rand:
   Radu Florian – actele prin care e victimizat ca victima a comunismului au fost falsificate in 1990 in timpul guvernului Roman sau mai sigur in perioada CDR
   Vladimir Tismaneanu- unchiul lui era generalul Boico Mihail seful Directiei de Graniceri inventatorul epurarilor staliniste in Securitate si incredibil! Nici macar numele unui ofiter de Securitate epurat de Boico nu e public si in schimb internetul e ful de injuraturi
   Petre Roman- de fapt Walter Roman era nesemnificativ si cel mai important a fost Alexandru Roman despre care nu exista nimic si aici e complicat. Numele lui Alexandru Roman nu e public pentru ca el din functia de sef de Directie dadea ordinele pentru misiunile in Yugoslavia si tot ce e legat de sarbi e cenzurat pentru ca ajungi la executiile si gropile comune ale sarbilor. Cred ca esti plictisit cu povesti despre germani , croati sau italieni executati de sarbi dupa 1945-vezi Banatera sau cum dracu le mai spune.
   In finall tot internetul e full de injuraturi din care nici macar 10% nu e informatie reala. Injuraturile sunt o modalitate de divagare de la subiecte care deranjeaza .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii