Noutăți

Descoperirea unui medic român din SUA ar putea revoluționa medicina. Cancerul ar putea fi tratat…

StirileProTv: Imaginați-vă un timp în care de la farmacie poți cumpăra teste, la fel cum sunt cele de sarcină, dar care să îți arate ce tip de cancer poți avea și mai ales dacă deja suferi de această boală.

Un emerit doctor cercetător român deja lucrează la acest viitor – a inventat un soi de biopsie lichidă, care poate detecta nemiloasa maladie cât încă este într-o stare incipientă, atunci când este tratabilă. Descoperirea sa dă speranțe uriașe omenirii și preconizează că în următorii 50 de ani, cancerul ar putea fi tratat la fel cum în prezent sunt tratate bolile cronice.

Pe lista scurtă a candidaților pentru premiul Nobel în Medicină – Într-un laborator de la etajul 7 e activitate intensă. Cel care supervizează lucrările este și co-director al programului de Cancer din Institut. Și e român. Victor Velculescu este specialist emerit în genomică, fiind profesor-cercetător cu rezultate fabuloase. Presa americană l-a făcut celebru după ce a scris că s-a aflat doi ani la rând pe lista scurtă a candidaților pentru premiul Nobel în Medicină.

Echipa condusă de el a descoperit un tip de biopsie lichidă, adică un test de sânge care detecteaza patru forme de cancer în faze incipiente – practic înainte să apară tumorile, în stadii care nici nu se văd la biopsiile normale.

Prin descoperirea sa, Victor Velculescu face un uriaș pas în viitor. Există mai multe tipuri de biopsie lichidă în Statele Unite și toate sunt în teste clinice. Cercetarea sa a fost brevetată pentru că a dat rezultate pe câteva sute de candidați, dar vor urma alți cinci de testări monitorizate de Agentia Federală a Medicamentului. Așa că în următorii 10 ani, biopsia lichidă poate deveni un simplu test, ce va putea fi găsit în farmacii, și fiecare om și-l va putea face acasă. Iar Victor Velculescu visează ca imediat ce va intra în producție, testul să ajungă peste tot în lume, adică și în România.

Citește mai mult: StirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Descoperirea unui medic român din SUA ar putea revoluționa medicina. Cancerul ar putea fi tratat…

  1. Johnny atman // 2 decembrie 2017 at 7:30 // Răspunde

    Cancerul este detectat prin cytokine trdting. Il6 il8 il17 il23 tnfa and b.

  2. cancerul detectat prin cytokine trdting. Il6 il8 il17 il23 tnfa and b. nu se afla la indemina unui om obisnuit, care sa mearga la farmacie, sa cumpere testul si sa si-l faca singur acasa…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii