Noutăți

Descoperire inedită: Celule spermatice vechi de 50 de milioane de ani

Oamenii de știință au descoperit în Antarctica celule spermatice vechi de 50 de milioane de ani. Acestea aparțin unui vierme preistoric ce ar fi avut caracteristici similare cu ale speciiilor ce trăiesc în prezent. Celulele au fost găsite în peretele unui cocon fosilizat în sedimentele formaţiunii La Maseta, de pe Insula Marambio.

“Pentru că celulele din spermă trăiesc atât de puțin și sunt atât de fragile, sunt foarte rare”, a declarat Benjamin Bomfleur, paleontolog la Swedish Museum of Natural History, pentru National Geographic.

Ce a permis ca aceste celule spermatice să supraviețuiască atât de mult timp? Ei bine, răspunsul stă în biologia viețuitoarei care le-a creat. Viermele crează un cocon de aproximativ 2 milimetri grosime în jurul său, pentru protecție și reproducere. Acesta este format dintr-un mucus lipicios care durează mai multe zile până să se dezvolte. Savanții cred că celulele spermatice s-au infiltrat între pereții coconului înainte ca aceasta să se formeze definitiv și astfel au reușit să fie conservate, într-un anumit fel.

sursa: http://news.nationalgeographic.com/2015/07/150714-fossilized-sperm-found/?utm_source=digg&utm_medium=twitter

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii