Noutăți

Deschiderea unui punct de trecere a frontierei cu Ungaria a avut loc FĂRĂ DRAPELUL ROMÂNIEI. Dar n-a lipsit… „steagul secuiesc”!

În județul Satu Mare, pe raza comunei Lazuri, a fost deschis un punct temporar de trecere a frontierei, după cum relatează presasm.ro. Este vorba despre punctul de trecere a frontierei Bercu-Garbolc. Acolo, s-a săvârșit o gravă „omisiune”. Nu a fost prezent tricolorul românesc, deși au fost aduse steagul Ungariei și „drapelul secuiesc”.

Prefectul județului, prezent la fața locului, l-a atenționat pe primarul  Ștefan Lengyel cu privire la această gravă absență. În această situație, edilul a dispus aducerea unui drapel al României, dar până să se petreacă acest lucru ceremonia a ajuns la sfârșit.

Totuși, a fost intonat imnul național. Dacă stăm bine să ne gândim, în lipsa drapelului național, ceremonia nici n-ar fi trebuit să înceapă, într-un stat care se respectă. Ar fi de conceput să se petreacă așa ceva în SUA? La noi, ca la nimeni! La fața locului, prefectul județului a mai remarcat că nu erau prezente nici unele borne, prin care ar fi trebuit să se facă delimitarea teritoriilor celor două state. Acest nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria a fost înființat în cadrul unui program prin care au mai fost deschise și punctele de trecere a frontierei de Horea-Omboly și Peleș-Zajta.

Este, probabil, prima situație de acest fel, în care o ceremonie oficială, organizată de către o autoritate locală a statului român, s-a petrecut în lipsa drapelului. Dacă a fost o simplă „scăpare”, cum de n-a fost uitat acasă drapelul Ungariei sau așa zisul „steag secuiesc” – a cărui semnificație este egală cu zero în contextul înființării unui punct de trecere a frontierei dintre două state, România și Ungaria?

Sau poate că unii se cred stat în stat…

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: presasm.ro, www.dantanasa.ro

Imagine: captură YouTube


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Deschiderea unui punct de trecere a frontierei cu Ungaria a avut loc FĂRĂ DRAPELUL ROMÂNIEI. Dar n-a lipsit… „steagul secuiesc”!

 1. Un ostas al lui Avram Iancu // 22 februarie 2017 at 14:56 // Răspunde

  Institutiile responsabile trebuiau sa previna asa ceva dar au inchis ochii! de ce?

  Gasim mai multe pe
  http://www.dantanasa.ro/

  NOAPTEA MINȚII. Primarul din Cluj Napoca, obligat de instanță să inscripționeze intrarea în oraș în LIMBA MAGHIARĂ

  http://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-primarul-din-cluj-napoca-obligat-de-instanta-sa-inscriptioneze-intrarea-in-oras-in-limba-maghiara/

  NOAPTEA MINȚII. PSD cedează, din nou, în fața UDMR în procesul de maghiarizare a instituțiilor publice din Transilvania

  http://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-psd-cedeaza-din-nou-in-fata-udmr-in-procesul-de-maghiarizare-a-institutiilor-publice-din-transilvania/

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii