Noutăți

Delfinii masculi își cuceresc partenerele cu daruri. Ce le oferă?

Romantismul nu a murit încă; cel puțin nu la delfinii din apele de pe coasta de vest a Australiei. Oamenii de știință au studiat mai bine de zece ani delfinii masculi din regiune și au observat cum aceștia le oferă adeseori partenerelor bureți de mare de diferite mărimi, în speranța că le va impresiona.

“Acest comportament care implică culesul acestor bureți de mare și oferirea partenerelor indică faptul că aceste mamifere au un nivel al complexității sociale și sexuale extrem de ridicat și asemănător totodată cu al nostru”, a declarat Simon Allen, autorul principal studiului.

De asemenea, potrivit celor de la CNN, care citează același studiu publicat de către experții australieni, există și o relaţie de prietenie extrem de bună între masculi, mai ales în cazul delfinilor cu cocoașă, când nu își caută partenere; aceștia își petrec cea mai mare parte a timpului socializând sau jucându-se împreună.

Delfinul cu cocoașă australian a fost recunoscut drept o specie distinctă și a primit denumirea științifică Sousa sahulensis relativ recent. Aceștia nu erau necunoscuți, ci încadrați greșit alături de celelalte specii recunoscute oficial precum Delfinul cu cocoașă din Atlantic, Delfinul alb chinezesc sau Delfinul cu cocoașă Indo-Pacific. Spre deosebire de celelalte rude ale lor, aceste mamifere care trăiesc doar lângă coastele Australiei se remarcă prin culoarea gri și modelul mai închis de pe spate. Alte diferențe includ dimensiunea corpului, numărul de dinți și vertebre, precum și o înotătoare dorsală mai joasă și mai largă.

sursa: http://edition.cnn.com/2017/11/27/asia/male-dolphins-charm-females/index.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii