Noutăți

Dealul Comunicațiilor: Locul nașterii comunicațiilor moderne

În portul St John’s din Canada se află un mic turn din piatră masivă cunoscut sub denumirea de Signal Hill. Aici este locul în care, în anul 1901, a fosr recepționat semnalul transatlantic, primul de acest fel, realizat de către italianul Guglielmo Marconi.

Guglielmo Marconi s-a născut la Bologna, Italia, pe 25 aprilie 1874. În anul 1894, a realizat o transmisie radiotelegrafică cu un aparat propriu, brevetat în 1896, iar în anul 1901, prima radiocomunicație telegrafică transatlantică. A mai inventat un detector magnetic (1902) și o antenă direcțională orizontală (1905). A fost laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1909 împreună cu Karl Ferdinand Braun, pentru contribuțiile lor în dezvoltarea telegrafiei fără fir.

Marconi a înființat un transmițător în Poldhu, pe coasta de vest a Angliei și o stație de primire la Cape Cod din Massachusetts, pe coasta de est a Statelor Unite. Dar când o furtună a distrus antena Poldhu, Marconi a fost forțat să o înlocuiască cu una mai scurtă. Temându-se că semnalul nu va călători până la Cape Cod cu o antenă mai scurtă, Marconi a decis că transmisia ar trebui să fie recepționată undeva mai aproape, astfel a găsit stația Signal Hill.

S-ar putea crede că Signal Hill își datorează numele lui Marconi. Dar, de fapt, locul și-a luat numele datorită rolului pe care l-a avut în semnalizarea și avertizarea navelor de vreme rea. Un turn de avertizare pentru marinari a fost plasat aici la sfârșitul secolului al XVI-lea, iar fortificațiile de piatră au fost construite la sfârșitul secolului al XVIII-lea în timpul războaielor napoleoniene. Dealul a fost inițial cunoscut sub numele de “The Lookout”. A fost transformat în “Signal Hill” după bătălia finală a Războiului de șapte ani care a avut loc aici în 1762.

signal-hill-st-john-76 marconi-signal-hill-46 signal-hill-st-john-52 signal-hill-st-john-12 signal-hill-st-john-410

sursa: Canada’s Historic Places / Owlcation /

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii