Noutăți

Dealul Buddha, neobișnuitul ansamblu spiritual construit în Japonia (galerie foto)

Dealul Buddha este un ansamblu spiritual neobișnuit care conține în centru o statuie uriașă al lui Buddha, fiind situat pe insula japoneză Hokkaido. Statuia a fost construită acum 15 ani, însă a rămas necunoscuta publicului larg până în 2015, când primele fotografii cu aceasta au apărut în presa niponă.

“Scopul acestui proiect a fost de a construi o sală de rugăciune care ar spori atractivitatea locului. Statuia are o înălțime de 13,5 metri și cântărește 1500 de tone. Este realizată din piatră solidă, foarte fină și bine selectată”, explică arhitectul Tadao Ando.

De jur împrejurul statuii sunt plantate circa 150.000 de flori de lavandă care transformă peisajul într-unul purpuriu palid vara și alb mătăsos în timpul iernii, când întreaga zona este acoperită cu un strat de zăpadă. Sub deal se află un tunel de apropiere de 40 de metri care ne poartă fix sub statuie, unde se află o sală rotundă pentru rugăciune și meditație.

hill-of-the-buddha-32 tadao-ando-the-hill-of-the-buddha-sapporo-japan-designboom-1800 tadao-ando-the-hill-of-the-buddha-sapporo-japan-designboom-00 tadao-ando-the-hill-of-the-buddha-sapporo-japan-designboom-02 tadao-ando-the-hill-of-the-buddha-sapporo-japan-designboom-04
sursa: Vitra  Design Boom

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii