Noutăți

De mâine încep săpăturile la șantierul arheologic de la Poiana Cireșului. Anul trecut s-a descoperit o statuetă veche de 23.000 de ani. Anul acesta?

????????????????????????????????????

Și iată că se reia și în acest an cercetarea arheologică de la Poiana Cireșului, locul în care s-au descoperit cele mai multe obiecte de artă și de podoabă din România, cu o vechime de peste 20.000 de ani, descopriri care fac din acest șantier cel mai important șantier arheologic paleolitic din România și unul dintre cele mai importante din Europa.

Aici, sub coordonarea arheologilor dr. cercetător Elena Nițu (șeful șantierului) și prof. univ. dr. Marin Cârciumaru s-au făcut în ultimii ani descoperiri de interes mondial. Cu toate acestea, Ministerul Culturii, prin Comisia Națională de Arheologie, a refuzat pentru al patrulea  an consecutiv să acorde finanțare acestui șantier… În consecință, cercetarea arheologică de aici se realizează pentru al treilea an consecutiv cu sprijinul principal al Asociației Geto Dacii, dar și al Consiliului Județean Dâmbovița și al Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște.

Statueta-gravetiana

Dacă anul trecut s-a descoperit în acest loc cea mai veche statuetă sculptată în piatră din România, veche de 23.000 de ani, pe lângă multe alte artefacte (obiecte de podoabă, arme și unelte ale Omului Gravetian), anul acesta, când se va sta cu două săptămâni mai mult și se va cerceta o suprafață dublă față de anul trecut, arheologii speră să aducă la lumină multe alte lucruri extraordinare. Să le urăm succes maxim!

Daniel Roxin

Și pentru că această cercetare nu s-ar fi putut realiza fără suportul oamenilor generoși care au făcut donații și sponsorizări, îi amintim mai jos pe principalii sponsori ai acestei cercetări, în ordinea valorică a susținerii:

  1. SC ANCROMA SRL
  2. Chefneux Maria Teodora
  3. Dan Groza
  4. SC PROFI SIB SRL
  5. Radu Cristian Marian
  6. Elena Marioara Gassner
  7. Bogdan Cismariu

Le mulțumim și celor care au făcut donații mai mici sau celor care au trimis un SMS!

Și pentru că încă avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, pentru a susține pentru o lună și jumătate echipa de arheologi, vă așteptăm în continuare susținerea prin donații sau sponsorizări. Detalii complete despre conturile Asociației Geto Dacii și modalitățile de susținere aici: http://www.cunoastelumea.ro/incepem-campania-arheologica-2016-sustine-ne-cu-o-donatie-o-sponsorizare-sau-trimite-un-sms-detalii-aici/

Bnaner pandantive

www.dacia-art.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on De mâine încep săpăturile la șantierul arheologic de la Poiana Cireșului. Anul trecut s-a descoperit o statuetă veche de 23.000 de ani. Anul acesta?

  1. cetățeanul tulburat // 2 august 2016 at 3:02 // Răspunde

    Anul acesta poate se descoperă vreo piramidă subterană precum cea din alaska …să moară toți masonii și slugoii lor de ciudă!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii