Noutăți

De la distanță seamănă cu rechinii, delfinii sau balenele. În realitate, sunt… vehicule acvatice de mare viteză și manevrabilitate! VIDEO

Este o creatură a oceanului? Sau, poate, un scuter acvatic? Cam acest fel de întrebări se vor ivi la o primă vedere a unui vehicul acvatic de tip Sea Breacher. Aceste vehicule au caracteristici împrumutate de la jet ski-uri, de la bărcile cu motor și chiar de la… submarine.

vehicul

carma

Există diferite variante: cu formă de rechin, de orcă sau delfin. Un asemenea vehicul – menit să îi ofere utilizatorului senzații tari, poate fi construit după forma sau specificațiile dorite de către viitorul proprietar. Sunt vehicule extrem de manevrabile – capabile să efectueze scufundări rapide, de mică adâncime, salturi și, uneori, chiar răsuciri în aer (precum un delfin sau o orcă).

Seabreacher 1

vechicul acvatic 2

Cabina oferă o vizibilitate foarte bună în toate direcțiile. Puternicele vehicule acvatice se pot scufunda, în timpul deplasării, la adâncimi de 1,5 – 2 metri și se pot deplasa numai în submersie vreme de un minut.  Una dintre versiuni, ce are formă de orcă și este numită Seabreacher Y, posedă un motor cu supraalimentare, ce dezvoltă 260 de cai putere.

salt

Sea Breacher este considerat un vehicul acvatic „semi-submersibil”, conceput să imite atât aspectul delfinilor, orcilor sau altor specii cu formă similară, cât și să reproducă unele mișcări spectaculoase, specifice acestor creaturi marine. La suprafața apei, viteza maximă a unui vehicul de acest fel se apropie de 90 km/h, în vreme ce în submersie viteza cea mai mare care poate fi atinsă este de 39 km/h.

Surse: interestingengineering.com, wikipedia.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii