Noutăți

Dansatoarele de Belly Dance din Cairo…

Termenul de “belly dance” provine din limba franceză,”danse du ventre”, și a fost aplicat acestui tip de dans în Era Victoriană datorită dansatoarelor algeriene. De fapt, nu numai abdomenul, ci întregul corp este implicat în acest dans, mai cu seamă șoldurile. Este, la origini, un dans al maternității și mișcările șerpuitoare ajută, de fapt, viitoarea mămica să nască mai ușor, iar în timpul sarcinii să își întărească mușchii din zona bazinului. Dansul oriental, cum mai este numit, își are originile în Orientul Mijlociu și Asia Centrală și se crede că are o istorie de multe mii de ani.

Belly dance, spre deosebire de alte forme de dans care pun accent pe mișcarea membrelor în spațiu, pune accentul pe izolarea naturală și relaxată a mușchilor toracelui .

Cairo este centrul belly dance unde lucrează cele mai faimoase dansatoare, unde sunt cele mai bune ateliere pentru costume și cei mai talentați muzicieni. Dansatoarele care folosesc stilul egiptean de belly dans performează atât pe muzică clasică, cât și pe muzică modernă. Spre deosebire de alte stiluri de dans oriental, stilul egiptean se caracterizează prin individualitate, eleganță, mișcări conținute și controlate, fluiditate, grație și trăire.

 

Traducere și adaptare, Ancuta Motoianu

Sursa: wikipedia.org, nationalgeographic.com

Sursa foto: www.pinterest.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii