Noutăți

Daniel Roxin – SONDAJ de opinie. Dacă ar depinde de tine, ai schimba numele țării noastre în DACIA sau GETODACIA? Votează aici:

De ani de zile există controverse pe seama numelui țării noastre. Unii spun că România este numele perfect, alții ar vrea să îl schimbăm pentru a elimina confuzia cu romii, iar alții își doresc numele Dacia sau GetoDacia pentru a sublinia legătura cu principalii strămoși ai românilor de astăzi.

De altfel, în Evul Mediu au existat mai multe proiecte de unire a țărilor române sub numele de Dacia. Atât la Paris, cât și la Constantinopol sau la Sankt Petersburg s-au creat astfel de scenarii, toate fiind dovezi ale recunoașterii continuității geto-dacice.

Astăzi însă, contextul internațional și lupta împotriva identității și a istoriei românilor ar face foarte greu de pus în practică un proiect de schimbare a numelui țării noastre în DACIA sau GETODACIA. Probabil că opoziția ar fi uriașă și doar dacă ar exista o majoritate zdrobitoare a populației acestei țări care ar dori acest lucru, el ar putea deveni posibil…

Cu toate acestea, dacă ar depinde de tine, ai schimba numele țării noastre în DACIA sau GETODACIA? Te invit să votezi mai jos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Dacă ar depinde de tine, cum s-ar numi țara noastră?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Vizionează aici emisiunea DE CE ȚARA NOASTRĂ NU SE NUMEȘTE DACIA:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

68 Comments on Daniel Roxin – SONDAJ de opinie. Dacă ar depinde de tine, ai schimba numele țării noastre în DACIA sau GETODACIA? Votează aici:

 1. Principalii strămoși, ca cei mai de dorit a fi moșteniți, da, sunt dacii, numai că nu prea știm cum să-i moștenim din moment ce majoritatea strămoșilor sunt geții, ezixtând totuși o diferență. Dacă aș avea de la Zamolxe așa o putere, aș face din noi toți doar daci și așa ne-aș numi și bineînțeles că am locui cu toții în Dacia; în TOATĂ DACIA – probabil că de aia se tem toți morcoviții care de două mii de ani se screm din răsputeri să ne prostească cum că am fi altcineva, ad versus nu noi am fi noi, ci ei ar fi noi. Așa, dar nu neapărat strict așa, votez pentru DACIA.

 2. Da io votez pentru Dacia! Așa trebuia sa fie nu România imnul trebuie schimbat Finca în venele noastre e sânge de daci.

 3. Alexandru Zamaneagra // 25 februarie 2017 at 14:12 // Răspunde

  Adevărul nu va fi scos la suprafaţă până cînd toţi tracii n’o să afle cum Traian l’a biruit pe Decebal în a. 106 ! Numai descrierea cu amănuntul tradarea geţilor de către daci şi consecinţele ce au urmat va deschide ochii tuturor popoarelor tracice! Tocmai atunci popoarele unanim vor vota denumirea ţării – Geţia şi numai GEŢIA (!) – CEA MAI VECHE ŞI ONORATĂ ETNIE DE PE GLOB !!!

 4. Dacia, fără doar și poate!

 5. Ideea este ca trebuie o dezbatere mai larga. Provincia romana, sigur s-a numit Dacia, asta o stim, dar Decebal sau Burebista cum isi numeau regatele ? Momenta, as vota pentru Dacia, dar inca nu sunt sigur. Getodacia cred ca este nepotrivit pentru ca ne duce cu gandul la 2 etnii, a se vedea Cehoslovacia si ce s-a intamplat. Romania … inca mai poate merge, de ce nu !? Poate ne gandim si la Getia sau Tracia. Succes !

 6. Astăzi aş schimba numele în Dacia, dacă aş avea această putere.Strămoşii noştri merită acest lucru. Merită respectul şi onoarea cuvenită.

 7. De ce să schimbi numele țării?
  Dacii nu au murit. S-au transformat în noi, în români. Suntem urmașii dacilor, dar nu suntem daci. Suntem români. Nu mai există pe lumea asta nimeni mai apropiat de daci, dar nu suntem daci.

 8. Dărăban Florin // 25 februarie 2017 at 19:34 // Răspunde

  DACIA !!

 9. Dacia.
  Din doua motive si anume:
  1. pentru ca asa este corect din punct de vedere istoric
  si
  2. pentru ca-mi place ca spune despre noi ca suntem de aici.

  Si ar mai fi un motiv:
  asa ma enerveaza amestecul imperialismului romano-catolic!…

 10. TRANSILVANIA
  +Moldova+Muntenia

 11. Laurentiu costi // 25 februarie 2017 at 23:39 // Răspunde

  Tocmai de aia trebuie sa revenim la numele de DACIA, sa costientizam ca am avut niste stramosi care nu se temeau de moarte (radeau la inmormantari) si erau convinsi ca se reincarneaza.Si mai e ceva care spune ff. mult, nu plecau in lumea cealalta fara putina tarana din aceasta lume trecatoare. Sa nu mai fim mamaligile de acum, sa nu ne manipuleze toti PROSTII (alogeni) pt. interesele lor.Eu nu pot sa accept sa fiu ca toti ceilalti (vezi globalizarea), atata timp cat stramosii mei au fost deasupra, superiori (spiritual vb. si nu numai) celorlalte popoare. Noi avem drumul nostru lasat din vechime(AVEAU CELE MAI BUNE SI MAI DREPTE LEGI, DIN NEAMUL TRACIC) si astia trebuie sa inteleaga ca la un moment dat o vom lua pe acel drum.Vom fi ce au fost ei, dar trebuie sa nu ne mai lasam invrajbiti intre noi, sa fim uniti. Sa ne indreptam gandurile spre interesul, bunastarea si binele oamenilor din aceasta tara (Dacia) si sa nu mai iubim banii strainilor. Eu as propune sa se schimbe si drapelul, pe tricolor sa fie ca stema draconul dacic.

 12. Mă-nchin spre Felioare şi Rovine,
  Mă plec pe oseminte de rumâni,
  Ţărâna cnejilor o port cu mine
  Şi beau trecutul Ţării din fântâni…

  Când braţu-mi cade aprig ca o spadă
  Pedepsitor de mişelie şi trădări,
  Senin rămân, cu fruntea pe balade,
  Şi pe obraz aprind lumini şi zări.” -Radu Gyr

  Rumani se spune corect.nu romani

  • Grecii le spunea geti,romani daci ,Herodot ;cei mai numerosi dupa indi erau geti…. in nord India dialectul panjabi are 2300 cuvinte similare cu limba romana ,comunitati de vlahi sunt si acum in CHEHIA POLONIA SERBIA GRECIA UCRAINA ALBANIA MACEDONIA …..vlahoi dahoi vlaki daki… ?rumuni ,romani, romi?bizantinii erau considerati romanoi. cert este ca istoria Bulgariei este cladita de vlahii Kaloian,Asan ,Petru….regi si imparati vlahi cum a fost si Stefan al Ungariei sau Ivan si vlahi care au intemeiat Kievul si mai departe Rusia.sau getu” Be Wolf ”care a infaptuit Anglia …..in Suedia Spania se vorbeste de legile Dacice .noi nu cunostem istoria noastra cum regina geta Tomiris a fondat Tomis Constanta de astazi sau mama rhea femeie daca a avut 2 fii Romulus si Remus si alte si alte dovezi clare ca noi rumuni romani vlahi daci sau geti nu n-e stim Istoria noastra adevarata ci doar cea mincinoasa falsa nascuta din interesele strainilor ……. numele nu s-e schimba de azi pe maine nu poti sa numesti o tara Valahia si in acelasi timp Dacia sau Romania sau Getia …SARMISEGETUSA a sarmantilor si getilor,,,,o tara in care Moldoveanu Stefan Cel Mare vlahul din familia valaha a Musatinilor eate frate cu Munteanu si Ardeleanu mandri ca sunt fi de ROMANIE

 13. DACIA !

 14. Daca nu este dublata si de trezirea natiei degeaba schimbam numele

 15. Dl Roxin ,trebuie o initiata o lege ,semnaturi necesare ( 200 000 ,minim ), o puternica sustinere mediatica este de asemenea necesara si cred ca vom reusi .

 16. eu cred ca se va numi altfel ,conform destinului neamului acesta si anume EDENTRACIA

 17. DACIA ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU.daca vom reusi sa ne recapatam numele, atunci sigur ne vom recastiga si demnitatea si onoarea, odata ce ne vom recapata numele, si ne va fi recunoscut de toate tarile. pe tricolorul nostru draconul dacic ca stema.

  • Maine, Parlamentul ar putea sa schimbe in 5 minute numele tarii in Dacia. Crezi ca o va face? Nu cred.
   Sunt convins ca o abordare a unui razboi fratricid cu interese economice studiate la Vatican in biblioteca lor secreta ar arata adevarul cum ca italienii de azi se trag din geti si nu invers. Dorinta de inavutire nu inseamna decat un singur lucru perpetuat pana azi: razboiul pentru resurse. De ce ar fi fost altfel atunci decat cum este astazi?
   Exista o vatra, Tracia. De acolo au pornit neamurile, care incotro. Vedeti comportamentul lui Raducioiu care si-a uitat limba sub alte influente. De ce nu s-ar fi putut face la fel cu tracii migrati in sudul Europei? Dupa 60 de ani, si eu mai tin minte ca in pod la bunicul pot gasi odoare! De ce nu ar fi avut acelasi comportament si imparatii romei? Sa-si aduca aminte ca in muntii apuseni sunt comori? Singura zona ocupata de romani in interes economic a fost zona Transilvaniei de astazi. De ce nu va concentrati pe huni? De unde au aparut? De ce zic ei c nu era nimic in Transilvania?
   De ce nu initiati schimbarea numelui? Hm. Votez Dacia.

 18. …cei mai fericiti ar fi …ungurii ; deci dacii au lipsit de aici , de 2000 de ani .
  Urmatorii fericiti ar fi ,,, tiganii ; ei au existat pe acest pamint in ultimii 2000 de ani .
  Nu , “urmasii ” dacilor , Nu merita numele de dac .Chiar si datorita faptului ca cit de usor romanii (urmasii dacilor)ii numesc pe tigani …rrrrrrromi !.Da exista o “scuza ” ca cica merkel amendeaza ( cu 6000 euro )pe romanii care spun tiganilor …tigan . Deci pt o “amenda ” romanul se leapada de tot , ranunta chiar si la istoria sa pe aceste paminturi de 2000 de ani . Acum intelegeti DE CE ROMANII DE AZI(urmasii dacilor ) NU MERITA denumirea de …dac , Moral vorbind .? !? !Da tocmai pt pastrarea curata a memoriei stramosilor nostirii…din cauza unei “amenzi ”
  In lumea de astazi nu mai exista nici un popor care sa-si fi pastrat denumirea de acu …2000 de ani …si este logic , nu ?

  • te contrazic
   -ungurii ar fi foarte suparati deoarece ca daci am putea cere o gramada din teritoriile lor
   -Grecia sau oficial Rep Elena si-a pastrat denumirea straveche vreme de milenii si la fel si Macedonia incat ce spui tu de popoare care nu si-au pastrat denumirea straveche

  • Si daca nu platesti?

 19. Dacia rex felix .Deci DACIA.

 20. Aia din oculta o sa-i puna pa francezii de la Renault sa ne dea in judecata pentru folosirea fara acordul lor a marcii “Dacia” achizitionata de ei… Nu e de ras, e de plans. Vor face orice lucru, oricat de absurd sau mizerabil, care le sta in putinta sa falsifice in continuare istoria sau sa-i marginalizeze/ridiculizeze/distruga mediatic pe cei ce se chinuie s-o aduca la lumina (asa cum au facut de cateva sute de ani incoace, in timpul comunismului si dupa ’89…)

 21. Dacia

 22. De acord sa fie Dacia!

 23. Eu mă uit în jurul meu și observ că fizionomiile românilor nu seamănă deloc cu cele ale suedezilor, ale danezilor sau ale olandezilor. Făcând abstracție de la metisarea forțată ale acestor națiuni, acei oameni prezintă niște caracteristici ale fețelor, părului și ochilor observabil „nordice”. Deci dacă ei s-ar trage din daci, noi cum de arătăm atât de diferit? Suntem oare deja victimele unui melanj genetic?

 24. Nedelcu Mircea // 27 februarie 2017 at 21:13 // Răspunde

  DACIA sa se numeasca.

 25. Am o părere și in același timp pun si întrebare: eu nu știu dacă noi ca și nație mai suntem puri din strămoșii noștri,cel puțin eu mi-am întrebat bunici și ei la rândul lor au întrebat….zic ca nu știu dacă am fost corciti….. din ce am citit nu se vede ca am fost corciti,și tot timpul micile triburi care au locuit pe teritoriul nostru de sute de ani nu s-au corcit cu romani. In Dobrogea au fost tătarii,ei știu ca nu aveau voie,la Dunăre unde se învecinează cu Bulgaria și Serbia la fel sunt total diferiți,iar Unguri la cât sunt de spurcati nu cred ca se combinau romancele cu ei. Dialectele sunt luate din limba latina veche romana și mai nou franceza dar nu au locuit pe teritoriul nostru….au fost doar război,nu sa ne conducă… Eu DA vreau numele de Dacia,cred ca ne reprezintă, totodata România este tot țara mea și îmi place numele ei,dar vreau ce ne-a consacrat ca neam și sânge!

 26. Dacia!Sangele apa nu se face!Globalizarea, se vede ..apa de ploua!

 27. Numele n-are mare importanta, conteaza ce esti. Tiganii si-au schimbat numele in “romi”, dar tot tigani au ramas.
  -Si zici ca vrei sa-ti schimbi numele ca sa te poti insura? Cum te cheama?
  -Vaca Ion.
  -Si cum vrei sa te numesti ?
  -Vaca George!

  • Bancul spune ceva dar cred ca mai sugestiv ar fi proverbul tara arde si baba se piaptana-imi pare rau ca nu gasesc ghilimelele pe rabla asta ca sa nu ma acuze cineva ca nu scriu corect. Scuze.
   Teoriile protocroniste sunt vechi iar Ceausescu dorea sa fim daci. De ce e mai putin onorabil sa fim si latini, chiar e un caraghioslac al unor oameni cu mai putina carte. Facem rau ca ii luam in seama.

 28. Dapai tara asta s-a numit din totdeauna DIOGETIA.Dacii is defapt denumirea data de romani, probabil de la daco armosa.

 29. Dacia!Așa ne și găsim pe hărțile și documentele de până la unirea principatelor!Dintotdeauna! Daca nu își băgau “prietenii” coada, așa ne-am fi numit!

 30. doru asandei // 2 mai 2017 at 21:39 // Răspunde

  Am votat Dacia si am votat in deplina cunnostinta de cauza! Dacii sunt una din principalele ramuri ale neamului traco-getic! Mai mult, dacii au stapanit spre sfarsitul mileniului I i. Hr. aproape intreaga Europa…!
  Dar daca, nu se poate schimba nimele tarii as opta, citandu-l pe Geo Dumitrescu si as spune; ‘Slab as fi fost de n-as fi fost latin Latin as fi de nu mi-ar zice dac. Dar a iesit sa fiu roman Si eu cu asta ma impac” Accept varianta a doua cu conditia ca suntem descendentii de drept ai marelui neam traco-geto-dacic, Traian si ai lui ne-au fost doar dujmani.

 31. SCORTEA FLORENTINA BRÂNDUȘA // 2 mai 2017 at 21:51 // Răspunde

  DACIA

 32. Mihai Daniel Popa // 2 mai 2017 at 21:52 // Răspunde

  Dacia este numele țării noastre iar noi suntem Daci. Am fost duși pe un drum greșit atunci când ni s-a schimbat numele din Dacia în romania. romania are în componența ei cuvântul roma care duce la capitala italiei ori aici nu este roma sau italia. Aici este Dacia. Prin păstrarea acestei denumiri impuse și neluptând pentru recuperarea Daciei noi de fapt glorificăm invadatorii romani și ne uităm Străbunii care s-au jertfit pentru ca noi să avem Pământul acesta Sfânt pe care călcăm noi astăzi, cu tot ce are în el. Se răsucesc Străbunii în mormânt când văd că nu mai luptăm, că suntem pe cale să abandonam tot ceea ce ei ne-au lăsat și devenim niște frunze-n vânt fară rădăcini. Trebuie să ne păstrăm rădăcinile, să ne prețuim Strămoșii și să le transmitem mai departe către copiii noștri. Noi sântem un popor nobil de Eroi, trebuie să urmăm exemplul Srăbunilor Noștri, nu alte exemple străine.
  Recunoștință veșnică Străbunilor Daci.

 33. MIREL SCUTARU // 2 mai 2017 at 22:35 // Răspunde

  E greu de spus care-ar fi denumirea cea mai potrivită.Dacia,ar fi denumirea mai răspândită(în evul mediu au mai fost state care au purtat acest nume),dar la fel de bine s-ar putea numi Geția sau Tracia,în niciun caz Geto-Dacia pentru că ar lăsa impresia a două etnii diferite,deși nu este cazul.

 34. MIREL SCUTARU // 2 mai 2017 at 22:51 // Răspunde

  E greu de spus care-ar fi denumirea cea mai potrivită Dacia sau Geția.Chiar și Tracia ar fi ideal,doar că spațiul pe care-l ocupau triburile de neam tracic era imens.Tocmai de aceea cred că că vom deranja multe țări cu numele de Tracia,mai ales pe bulgari,pentru că o parte însemnată dintre bulgari sunt traci care au fost asimilați.

 35. Da, clar, Dacia sa se numeasca!

 36. oricare dintre nume este bun , numele Romania nu ar trebui schimbat ca sa nu se confunde cu denumirea care sa dat romilor , nu majoritatea se schimba dupa minoritate , da totusi numele Dacia este mult mai potrivit datorita istoriei si sa dovedim lumii ca nu am uitat cine suntem si de unde ne tragem , ca in ciuda tutuor greutatilor si nelegiuirilor la care acest popor a fost supus dea lungul timpului , noi , preluam conducerea destinului nostru , a acestei frumoase si mandre natiuni … si acelasi timp aducem multumire stramosilor nostrii … dar daca toti urmasii neamului geto-dacilor ar fii de comun deacord sa se uneasca , intr-o singura tara , atuncia Geto-Dacia ar fii cel mai potrivit nume …. deocmadata pe granitile care stam in momentul acesta , Dacia este cel mai potrivit nume !

 37. Doina Dunu // 3 mai 2017 at 12:19 // Răspunde

  Preferintele mele dupa informatiile pe care le am despre fabuloasa noastra istorie sunt in ordine: GETIA sau GETODACIA sau VALAHIA sau chiar si DACIA.Oamenii acestui pamant au nevoie de adevar,adevarul istoric.In viata si dainuirea unei natii,grija pentru pastrarea adevarului istoric, a credintei, a vechilor traditii precum si cinstirea limbii trebuie sa fie o preocupare de maxima importanta.Astazi avem un volum urias de dovezi pentru oficializarea adevarului: atat limba cat si devenirea neamului nostru sunt de origine valaho-geto-dacica.Trecutul noastru ca neam este eroic si demn de lauda.Daca adevarul istoric ar fi pus la locul lui denumirea tarii noastre ar putea ramane tot ROMANIA.Si IMNUL tarii trebuie schimbat (macar unele versuri).

 38. DACIA sa fie !!!!

 39. Alaturi de celelalte argumente, anterior prezentate-in favoarea Daciei-vin cu unul de bun simt: daca nu revenim la traditionalul si normalul termen de tigan, atunci sa spalam acest furt rom din actuala denumire cu Dacia !

 40. De multe ori când evenimentele lâncezesc în nemişcare, o schimbare poate deveni providenţială. Se vede şi în comerţ, când se schimbă ambalajul unui produs, se relansează pofta cumpărătorilor. Eu cred că Dacia, spiritul lui Zamolxe, poate genera o mişcare înspre ceva de sperat a fi mai bun. Ce mă îngrijorează este revolta si ura ce s-a sădit permanent din ’89 încoace în fiecare Român. De cum face ochi vrea să părăsească ţara. Deja numărul copiilor diasporei l-a depăsit pe cel autohton, deci în timp ce populaţia României scade, spre deliciul celor ce ne duşmănesc, populaţia străinătăţii creşte cu copiii românilor. Şi evreii au migrat dar şi-au păstrat fiinţa naţională şi când s-a sunat adunarea, toţi s-au îndreptat spre Israel, chiar dacă acolo era mai rău din cauza relaţiilor proaste cu Palestina.

 41. DACIA

 42. Thraxus Ares // 13 mai 2017 at 13:17 // Răspunde

  Dacia a fost colonie romană. Vreți ca numele țării să ne amintească mereu de jaf sau crimă?

 43. Thraxus Ares // 13 mai 2017 at 13:40 // Răspunde

  Singurul etnonim îndreptățit al neamului românesc este acela cuprins în titulatura unei capitale de suflet, militare, religioase și politice a strămoșilor noștri! SarmiGETuzo, nu Sarmi-dac-uzo, nu Sarmi-vlah-uzo, nu Sarmi-trac-uzo…..GET, de la rădăcina Ge=pâmânt, Geea=zeița pământului, care semnifică oamenii pământului=gețuitori, getuți, getuli, geați, goți, giți, jați, gedzi etc.
  Afișează mai puțin

 44. Cred ca ar trebui sa incepem cu Imnul Dacilor:

  https://www.youtube.com/watch?v=m9L9AHj0664

 45. Eternul dac'”! Ce vă mai place porecla dată de pretorianii romani!

  IO mă dezic de curentul dacist care face mai mult rău decât bine. Sigur, această hartă poate nu e cea mai edificatoare, însă Burebista, aşa cum spun mărturiile antichităţii, a reuşit fără îndoială să reunească foarte multe triburi, ba chiar trecând şi dincolo de sudul Dunării, agitându-i inclusiv pe romani. Cât despre un imperiu dacic sau un popor dac, în fapt, acestea nu au existat niciodată. Dacia a fost doar un nume generic dat de către romani, după ce au cucerit o parte din Geţia. De altfel, au fost mai multe teritorii cărora li s-a dat numele generic de Dacia sau Sciţia. Dacia a fost numaidecât o colonie romană. Niciodată nu şi-a numit Burebista ori Decebal astfel ţara. Ori curentul dacist tocmai asta încearcă să facă prin tot felul de băieţi deştepţi care vor să ne reducă istoria la nu mai mult de 2.000 de ani. Ţara s-a numit întotdeauna Geţia, locuitorii întotdeauna geţi, iar limba întotdeauna getică (sermo-getică mai precis). De aici şi expresia get-beget şi niciodată dac-bedac, cotcodac, trac, sau alte nume manufacturate de pricepuţii greci sau romani. Demenţa dacistă a început încă de pe vremea răposatului, iar astăzi a atins cote alarmante. Ne străduim să corectăm aceste greşeli, însă e foarte dificil, fiindcă foarte mulţi s-au îndrăgostit de botezul care l-am primit de la romani. Ori noi niciodată nu ne-am numit daci, ci totdeauna rumâni, iar antichitatea ne-a mai cunoscut sub numele de arimi, arimaspi, arimphaei, rohmani, mai târziu rumuni, rumâni, iar azi români. Iar ca o paranteză, sciţii întotdeauna s-au numit arameeni. Identitatea românească deranjază foarte tare, se pare, pe aceşti detractori. Şi nu, numele de român nu are nimic de a face cu romanii, respectiv cu propaganda latinistă. Sunt multe de spus pe tema asta şi nu e prima oară când afirm cele menţionate aici… etc

 46. BRATOSIN IONEL // 10 noiembrie 2017 at 19:31 // Răspunde

  Eu vreau O DACIE MARE SI BRAVA.

 47. DACIA
  E un nume scurt, sonor, care ne reprezintă. Toți cei batjocoriți în România şi-ar câștigat DEMNITATEA GENETICĂ. Zalmoxe fie cu noi! Lupul alb pe tricolor.

 48. Gheorghe Feldiorean // 10 noiembrie 2017 at 23:06 // Răspunde

  Mă zbat între cele două denumiri,mi-am botezat copilul DECEBALin 1980 mă consider DAC ,nu ştiu.Îi consider pe daci puri etnic,asta îmi place,nu îmi place amestecul.Totuşi mă cred un FAC!

 49. Doina Moisescu // 11 noiembrie 2017 at 8:44 // Răspunde

  Tara trebuie sa si reia numele real de DACIA!

 50. CLAUDIA POP-SILAGHI // 11 noiembrie 2017 at 11:23 // Răspunde

  DA! DACIA SĂ FIE, AȘA CUM ESTE DREPT ȘI CORECT!!!

 51. Ioan Toroican // 12 noiembrie 2017 at 7:50 // Răspunde

  Dacă la viitorul recensământ al populaţiei 1-2 milioane de români, cel puţin, vor declara la etnie că sunt de etnie DACĂ, vom putea declanşa procedurile legale de înfiinţare a acestei etnii. Ar fi primul pas. Mai sunt şi alţi paşi de făcut, dacă vrem cu adevărat să ne recăpătăm numele furat în anul 1859 prin trocul dintre loja de care aparţinea Alecsandri şi cea a lui Cuza. Numele de DACIA ar ficel care ar reda acestei ţări strălucirea. Iar cei care tot vin cu denumirea de Geţia le spun doar atât: probabil că peste 3000 de ani vor exista nişte mari patrioţi zonali care se vor duela în ceea ce priveşte numele ţării şi vor zice: ba OLTENIA, ba ARDEL, ba BANAT, etc. Citiţi în vechile cronici antice şi veţi vedea că toţi cronicari vorbesc de geţi si de daci ca fiind două neamuri care vorbesc aceeaşi limbă. Citiţi-l pe marele Densuşianu şi veţi vedea că şi el vorbeşte despre geţi şi despre daci atunci când face referire la locuitorii acestui pământ sacru, dar atunci când vorbeşte despre ţară nu foloseşte alt nume în afară de DACIA. Ţara noastră acum se numeşte ROMÂNIA şi nu OLTENIA. Aţi priceput domnilor? Terminaţi cu manipularea asta. Va veni momentul în care hărţi foarte vechi şi nemăsluite de tot felul de naţionalişti zonali vor fi date publicităţii. Ele există dar vor fi scoase atunci când va exista o putere în ţară care să le şi folosească spre binele acestei naţiuni. Pământul ăsta sacru al nostru s-a numit cel puţin 3000 de ani DACIA, iar mai înainte TRACIA. Şi mai înainte de asta PELASGIA. Acesta este istoricul numelor purtate de-a lungul timpului de aceste locuri numite astăzi ROMÂNIA!

 52. Mpisescu Corneliu Lucian // 12 noiembrie 2017 at 23:00 // Răspunde

  O prosteala fara margini.

 53. Sterian Paula Mihaela // 18 decembrie 2017 at 12:00 // Răspunde

  Este infiintat STATUL DACIA cu acte legale de catre av Teodorescu Nicusor. Doamne ajuta!

 54. Dacia este numele țării noastre iar noi suntem Daci. Am fost duși pe un drum greșit atunci când ni s-a schimbat numele din Dacia în romania. romania are în componența ei cuvântul roma care duce la capitala italiei ori aici nu este roma sau italia. Aici este Dacia. Prin păstrarea acestei denumiri impuse și neluptând pentru recuperarea Daciei noi de fapt glorificăm invadatorii romani și ne uităm Străbunii care s-au jertfit pentru ca noi să avem Pământul acesta Sfânt pe care călcăm noi astăzi, cu tot ce are în el. Se răsucesc Străbunii în mormânt când văd că nu mai luptăm, că suntem pe cale să abandonam tot ceea ce ei ne-au lăsat și devenim niște frunze-n vânt fară rădăcini. Trebuie să ne păstrăm rădăcinile, să ne prețuim Strămoșii și să le transmitem mai departe către copiii noștri. Noi sântem un popor nobil de Eroi, trebuie să urmăm exemplul Srăbunilor Noștri, nu alte exemple străine.
  Recunoștință veșnică Străbunilor Daci.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii