Noutăți

Cumplit: 8 braconieri italieni au fost prinși cu 1.100 de privighetori și ciocârlii omorâte în România pentru restaurantele din Italia

ActiveNews.ro: Ȋn restaurantele din Italia, pateul de limbă de privighetoare este o delicatesă. De ani de zile, braconierii italieni vin în România și împușcă păsări din specii protejate, pe care le duc apoi în țara lor, unde le vând, pe bani grei. La noi, partidele de vânătoare se desfășoară cu concursul și participarea localnicilor. Care nu fac muncă patriotică.

Zilele trecute, vameșii italieni din aeroportul Orio (Bergamo) au descoperit, în bagajele unor vănători italieni întorși din România, un număr impresionant de păsări ucise ilegal, printre care se aflau inclusiv specii protejate, scrie Gazeta Românească, preluând cotidianul Vicenza Today. Cei 8 au fost arerstați.

La intervenție au participat carabinierii și Garda Financiară italiană. Ȋn urma acțiunii lor, au fost descoperite nu mai puțin de 1.119 păsări, transportate în interiorul bagajelor de opt pasageri care se întorceau de la Bacău. Unele exemplare făceau parte din specii protejate, chiar pe cale de dispariție: privighetori, ciocârlii, mierle, becațe, presuri, măcălendri, sfrâncioci, pițigoi, cânepari, cinteze și altele.

„Păsările erau băgate în pungi sigilate, în bagajul de cală, cu elemenți de ladă frigorifică printre pungi. Totul se desfășura sub acoperirea unui act care indica doar că păsările sunt ciocârlii de câmp și că au fost vânate (a se citi — braconate) la Săbăoani, sub oblăduirea AVPS Roman. Știrea a apărut deja în presa italiană și atestă faptul că România este un rai al braconierilor”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Societății Ornitologice din România.

Citește mai mult: ActiveNews.ro

Nota mea: A vâna din plăcere sau pentru bani este o activitate mizerabilă, primitivă, care arată că mulți dintre semenii noștri nu au depășit conștiința omului din Epoca Pietrei. A dori să mănânci în restaurant pateu din limbi de privighetoare, în condițiile în care o astfel de “delicatesă”, pentru masa unei singure persoane, presupune să ucizi zeci de cântărețe ale luncilor și pădurilor, este dovada unei barbarii și animalități incontestabile!

Totuși, te-ai aștepta ca măcar românii de la țară să nu fie complici la un astfel de masacru. Din păcate, mulți români nu sunt mai sus de o maimuță pe scara evoluției! Ceea ce înseamnă că România a fost și este distrusă și furată cu complicitatea tâmpă a majorității populației României, care nu își merită țara! Vai de specia umană!

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Cumplit: 8 braconieri italieni au fost prinși cu 1.100 de privighetori și ciocârlii omorâte în România pentru restaurantele din Italia

 1. Celor care vânează păsărele astea …care ne încântă existenta cu cantecul lor in zilele de vară as vrea să le zic că si dumnezeu îi blestema. si îi va pedepsi fiindcă sunt păsări cantatoare sfinte pentru noi ….deci noi le aparam nu distrugem. cea ce ne place…as vrea sa .i pun sa asculte taranii cantand din frunza in timp ce munceste imitand cantecul acestor pasarele ..sa asculte pe naistu nostru ghi.zamfir cantand ciocarlia la nai ..si pe maria ciobanu cantand lie lie ciocarlie .. deci poate le va venii mintea la cap si isi vor insusii vina de a fi comis o crima ecologică .

 2. Karma…oare funcționează?…blestemul pădurii…să îi ajungă. God help us !

 3. Pe organizatorul din Judetul Neamt il cheama Grosu. E seful ajvps Roman si e un afacerist fara scrupule. Organizeaza aceste maceluri cu italieni si la specii mari, cerb,urs etc in padurile pricate ale Printului Sturza la Grinties. Italienii sunt adusi de o firma italiana Agrofloracaccia. Poate ar trebui DNA sa preia acest caz.

 4. Nu-i imposibil ca chiar români să fi ucis păsări, dacă italienii i-au plătit. Ştiu un caz real din zona deltei (în 2015) când o persoană (feminină) a prins 10.000 de lipitori pentru un neamţ. A primit pe ele 3000 de lei (noi). Neamţul spunea că vor să populeze unele râuri de la ei pt că lipitorile sunt un indicator al poluării şi au o mare importanţă în lanţul trofic al râurilor.

  Ce să facă românii conştienţi de distrugerea naturii în faţa ălora cu bani şi înarmaţi, care vânează din fanatism şi nebunie. În acest sens mi-a schimbat părerea despre el, Ion Niculae, care s-a dus tocmai în Africa să omoare (vâneze) un elefant. Din acel moment acest om nu mai reprezintă nimic pentru mine, orice ar face şi oricâţi bani ar avea.

  Pentru stoparea dezastrului României nu există decât o singură soluţie: o revoluţie violentă. Apoi naţionalizarea pădurilor, apelor, zăcămintelor şi a tot ce este bogăţia neamului. Toate acestea trebuie să fie proprietate de obşte aşa cum a fost dintotdeauna la geto-daci. Capitalismul trebuie redus la 20-30 la sută din economia ţării şi acesta controlat riguros. Cui nu-i convine să plece în occident.

  Apoi ar trebui ca IQ-ul să fie trecut la fiecare în buletin, astfel încât proştii să nu mai poată accede la funcţii în stat.
  Şi multe altele vor trebui avute în vedere pt a construi o lume raţională. Şi o vom face… nu mai e mult…
  Momentul va fi atunci când NATO va ataca Rusia, iar occidentul va pierde controlul asupra noastră.

  Oricum occidentul va plăti pentru dezastrul pe care l-au produs în România. Vor plăti cu dispariţia din istorie.

  Numai bine.

 5. Mafia siciliana este mic copil pe langa cea mutata/transferata in RO.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii