Noutăți

Cum și la ce înălțimi trăiesc călugării de pe Muntele Athos. Fotgrafii impresionante…

Muntele Athos se află pe o peninsulă grecească din Marea Egee. Locul este casă pentru una dintre cele mai vechi comunități monahale de pe Pământ. Muntele a fost locuit continuu de 1.800 de ani.

Astăzi există douăzeci de mănăstiri ortodoxe în această regiune. Mii de călugări trăiesc o viață ascetică și izolată de restul lumii. Cei mai mulți dintre călugări trăiesc împreună în mănăstiri, însă alții aleg să fie singuri și se retrag în chilii micuțe pierdute printre stâncile abrupte ale muntelui.

Unele dintre cele mai izolate chilii sunt situate pe latura de sud a Muntelui Athos, într-o regiune cunoscută sub numele de Karulia. Pe versantul abrupt, o mână de călugări au construit cabine mici, care atârnă precar pe marginea stâncilor. Aceste construcții sunt atât de inaccesibile încât aprovizionarea, cum ar fi lemnul de foc și produsele alimentare se face în coșuri suspendate și trase de mai multe frânghii. Există și scări prinse de stânci pe care pustnicii le folosesc pentru a urca și coborî de pe munte. Unii dintre acești călugări, în special cei în vârstă sau bolnavi, nu au părăsit chiliile de zeci de ani.

Muntele Athos în greaca modernă înseamnă „Muntele Sfânt”, Este un munte cu o înălțime de 2.033 m. Regiunea este autonomă din punct de vedere administrativ, alcătuind un stat monastic cu capitala la Kareia. Accesul pe cale terestră pe teritoriul Republicii Autonome a Sfântului Munte nu este permis. Pe Muntele Athos nu este permis nici accesul femeilor.

Intrarea pe Sfântul Munte se face, de regulă, cu feribotul, fie din portul de la Uranopoli, aflat lângă Turnul Bizantin , fie de la Ierrisos.

pustnici1 pustnici2-jpg pustnici3 pustnici4 pustnici5-jpg pustnici11 pustnici13 pustnici10 pustnici9 pustnici6

sursa: The Guardianwww.johnsanidopoulos.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii