Noutăți

Cum este posibil? Între superkombat și icoane pe lemn, Cristiana Stancu uimește mapamondul!

90 de ţări de pe 5 continente au preluat transmisiunea evenimentului Superkombat de la Bucureşti din data de 23 mai 2015. Lotul român de kempo, lotul de sambo şi fetele de la box, au încurajat-o pe Cristiana Stancu, cea care a deschis seria celor 15 meciuri, dintre care 7 eliminatorii între luptători români proveniţi din box, kyokushin, MMA şi kickbox. “De obicei nu-i lăsam să vină, pentru că oricum am emoţii şi dacă îi mai vad şi pe ei în sală am emoţii şi mai mari, dar acum fac o excepţie”, a declarat Cristiana reporterului Pro Sport, înaintea evenimentului.

SKPreşedintele Superkombat, Eduard Irimia, a anunţat că o parte din încasările din biletele de la Bucureşti vor fi direcţionate către Instititul Clinic Fundeni pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie. De asemenea, Superkombat a donat 7.000 de euro, prin sponsorul Toortitzi, alţi 1.200 de euro au fost licitaţi de Autosoft pentru tricoul semnat de jucătorii de la Steaua 1986, în timp ce Militari Residence a achiziţioant un tablou cu Remy Bonjasky în schimbul a 1.000 de euro.

“Responsabilitatea socială este foarte importantă pentru noi, iar expunerea in media pe care o avem ne va ajuta să continuăm această campanie pentru ajutorarea copiilor. Urmează să extindem conceptul la nivel internaţional”, a declarat Irimia.

Cristiana Stancu a concurat la Super Fight – Categoria uşoară (65 kg). Ea este multiplă campioană la Kempo și are medalii câștigate în boxul amator. Dedică minim 5 ore pe zi antrenamentului, dimineaţa pregătire fizică, seara sparring, sau sac. Antrenamente fără de care un campion nu ar puteă să-și mențină poziția pe podiumul de premiere!
.

Acesta ar fi începutul unui profil caracteristic unui sportiv de performanță. Dar care este adevărata poveste din spatele acestor informații?

8-resize
Cristiana Stancu, poreclita “Mongol” pentru că toți colegii îi spun că seamana cu soția lui Ginghis Han, trece de granițele unui campion, surprinzându-i pe toți cu pasiunea ei pentru pictură, cu inclinația către lumea ecleziastică! Dar cum? În timpul școlii gimnaziale și liceului și-a dorit să devină medic și chiar s-a pregătit să susțină examenele de admitere la facultatea de medicină. În paralel s-a antrenat și a practicat arte marțiale, câștingând multe concursuri și trofee. A pictat mereu, atrasă de o lume pe care și-o putea crea prin forța creionului și a pensulei. Dar în clasa a XII-a, până să ajungă la examenul de admitere la facultate, s-a răzgândit și s-a înscris la….Facultatea de Teologie! Cum a făcut acest pas? Într-un interviu acordat publicației Pro Sport, Cristiana răspunde acestei întrebări: “Toţi cei din familie ştiau că eu voi ajunge medic, aveam o bibliotecă plină de cărți de medicină din clasa a cincea. Mă pasiona foarte mult subiectul acesta. În clasa a 12-a am început să pictez icoane şi m-a atras foarte mult acest domeniu. Mi-am zis ‘ok, să ridic şi nivelul pictării icoanelor’. Am dat admitere şi am intrat prima! A fost greu, chiar dacă am făcut pictură de la şapte ani. Doi ani am făcut doar pictură, dar niciodată în domeniul ăsta. Arta sacră este cu totul altceva decât arta laică, sunt total alte repere. A trebuit să şterg cu buretele tot şi să reinventez tot ce ştiam. Noi în grupa de pictură am intrat 23 şi am terminat 9. Restul nu au reuşit să termine. Sunt mândră că am reuşit să termin, că am întâlnit oameni minunaţi acolo.”

ale-1141-resize

Pentru Cristiana pictura este o a doua meserie. Luptele din ring și concursurile Superkombat reprezintă capul de afiș al activității tinerei sportive. Nu este o bătăușă, spune ea, și i se pare perfect normal ca atunci când merge acasă, să se relaxeze pictând, în atelierul său și să ofere celor din jur o parte din bucuria sa atunci când termină de pictat o icoană.

surse: www.prosport.ro, www.realitatea.net, facebook.

foto: www.prosport.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii