Noutăți

Cum distrugem sănătatea creierului prin multitasking

Viteza cu care lumea de astăzi se schimbă ne aduce în faţa unor atitudini care în urmă cu 50 de ani nu existau. Avem un singur creier şi zeci de activităţi pe care trebuie să le facem zilnic cu ajutorul lui.

Cum timpul este limitat, am început să credem că succesul depinde de ceea ce astăzi numim “multitasking”, adică abilitatea de a face mai multe lucruri concomitent. Omul modern este un adevărat maestru în ceea ce priveşte trecerea permanentă de la o activitate la alta. Să fie oare aceasta o calitate sau mai curând un obicei la care ar trebui să renunţăm înainte de a pune în pericol sănătatea creierului nostru?

Cât de des suntem distraşi?

Dacă acum un deceniu ne concentram pe altceva din trei, în trei minute, acum la fiecare 45 de minute atenția noastră este distrasă. La fiecare două minute aruncăm o privire la ecranul telefonului mobil pentru a verifica ce mesaje am primit. Iar atunci când lucrăm la calculator, schimbăm în medie de peste 500 de ori/zi activitatea pe care o facem. Deşi credem că multitasking-ul este o modalitate prin care câştigăm timp, studiile au arătat că atunci când întrerupem o activitate pentru alta, pierdem între 5 sau chiar 25 de minute pentru a ne refocaliza atenţia.

Ce riscăm să pierdem?

Cercetătorii au dovedit că, departe de a fi o calitate, multitasking-ul, nu doar că este ineficient, ci produce efecte negative pe termen lung. Creativitatea şi capacitatea de concentrare sunt diminuate, în timp ce nivelul stresului creşte considerabil.

Conform studiilor, creierul uman nu este programat să rezolve două probleme în acelaşi timp. E necesar să rezolve mai întâi una, ca să se poată ocupa eficient de cealaltă.

Aşa cum afirmă şi Dr. Daniel Levitin “de câte ori ne concentrăm pe altceva, creierul trebuie să facă o trecere neurochimică care foloseşte toţi nutrienţii din creier, epuizând rapid rezervele neuronale”.

Este un mod prin care obţii rezultate slabe cu un consum foarte mare de resurse şi energie. Este o epuizare inutilă care în timp duce la boli degenerative grave, precum Alzheimer sau boli cu deficit de atenţie, ADHD.

Un studiu efectuat în anul 2005 arată că atunci când facem mai multe lucruri în acelaşi timp coeficientul de inteligenţă scade cu aproximativ 10 procente, adică cu 5 procente mai mult decât în cazul fumătorilor de marijuana.

Refocalizează-ţi atenţia

Aşadar, multitasking-ul nu este o soluţie. Devenim cu adevărat eficienţi doar atunci când ne concentrăm 100% pe un singur lucru. Asta presupune:

– să ne protejăm în faţa stimulilor interni (gânduri) şi externi care ne perturbă atenţia în momentele în care dorim să îndeplinim o singură activitate,

– să includem multitasking-ul pe lista slăbiciunilor, dependenţelor, tentaţiilor şi să alegem în schimbul său antrenarea capacităţii de concentrare.

În cazul acesta, ajutorul vine din partea tehnicilor de focalizare şi antrenare mentală, iar unul dintre dispozitivele ideale pentru acest lucru este aparatul de stimulare mentală Mind Synergy.

Cu ajutorul stimulilor vizuali şi auditivi, dispozitivul funcţionează în direcţia echilibrării emisferelor cerebrale. Mind Synergy activează zone importante ale creierului, cum este lobul frontal care funcţionează ca un filtru ce lasă să pătrundă doar informaţiile necesare la un moment dat.

De asemenea, echilibrarea emisferelor în timpul şedinţelor cu Mind Synergy ajută creierul să menţină atenţia în direcţia dorită, creşte nivelul de eficieţă şi claritate mentală. Cu alte cuvinte, beneficiezi nu doar de o atenţie sporită, ci şi de o minte ageră, clară care ştie să facă rapid conexiuni şi corelaţii foarte bune.

Pe lângă creşterea puterii de atenţie, Mind Synergy aduce multe alte beneficii asupra sistemului mental:

  • revigorarea memoriei și creșterea capacității de învățare,
  • reprogramarea rapidă a subconștientului,
  • accesarea unor game largi de frecvenţe cerebrale (beta, alfa, theta, delta),
  • atingerea celui mai profund nivel de relaxare și accesarea energiilor puternic revitalizante,
  • îmbunătățirea stării de sănătate,
  • dobândirea și păstrarea stării de relaxare profundă fizică și psihică.

Află cum funcţionează tehnologia Mind Synergy şi ce alte beneficii aduce, accesând pagina https://www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy.

Autor: Andreea Manea

 

 

 

 

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii