Noutăți

Cum cred oamenii de știință că vor arăta urmașii noștri peste 1.000 de ani…

Cu aproximativ 10.000 de ani în urmă, oamenii au dezvoltat o toleranță la produsele lactate; în ultimii 150 de ani am adăugat 10 centimetri la înălțimea noastră medie, iar în ultimii 65 de ani am adăugat 20 de ani la durata medie de viață, în principal datorită progreselor în domeniul științei. Omenirea a evoluat atât de mult, într-o perioadă atât de scurtă de timp, încât este inevitabil să ne întrebăm cum vor arăta urmașii noștri peste 1.000 de ani ?

Oamenii de știință sunt convinși că în viitor puterea de calcul a computerelor se va apropia de cea a creierului uman şi că dispozitivele performante dotate cu inteligență artificială vor putea comunica, interacționa și chiar vor avea capacitatea de a-şi aminti. Să sperăm că aceste dispozitive inteligente ale viitorului vor utiliza informațiile primite în beneficiul nostru şi nu împotriva noastră.

În 2014, cercetătorii au folosit computerul K din Japonia, unul dintre cele mai puternice computere din lume, pentru a simula activitatea creierului uman și a avut nevoie de 705,024 de procesoare, 1,4 milioane GB de RAM și 40 de minute pentru a procesa aceeași sumă a datelor procesate în doar o secundă de creierul nostru.

Se pare că pe măsură ce sistemele de inteligenţă artificială vor dobândi caracteristici umane, oamenii la rândul lor vor deveni din ce în ce mai bionici. Oamenii de știință prevăd că în viitor vor exista nanoboţi, care se vor putea deplasa prin corpul nostru pentru a transporta anumite medicamente și care, de asemenea, vor putea fi utilizați pentru îmbunătățirea abilităților noastre.

Cunoscută sub numele de transumanism, această concepţie presupune utilizarea descoperirilor științifice și a progresului tehnologic pentru îmbunătățirea aptitudinilor mentale și fizice ale oamenilor. De asemenea, în următorii 1.000 de ani, numărul limbilor vorbite pe planetă se va diminua în mod semnificativ. În ceea ce privește caracteristicile fizice, omul va fi mai înalt și mai subțire, iar pielea închisă la culoare s-ar putea dovedi un avantaj evolutiv odată cu încălzirea globală şi creşterea intensităţii radiațiilor ultraviolete.

sursa: https://www.sciencealert.com/watch-this-is-what-humans-will-look-like-in-1-000-years

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Cum cred oamenii de știință că vor arăta urmașii noștri peste 1.000 de ani…

  1. Trebuiau ei sa bage ceva legat de negri si de corectitudinea politica!
    Prin ultimul aspect ilustrat ne transmit mesajul ca e bine sa primim cat mai multi imigranti! Incet, incet incearc sa bage acest mesaj in subconstient!

  2. Mai inalti,poate! Mai subtiri,nu prea cred,mai ales daca ne uitam la americani.

  3. Daca ne uitam atent in jur, la omul contemporan, putem extrapola si presupune ca omul mileniului 4 va arata obez, cu ochi rosii bulbocati de atata stat cu ochii pe ecrane, cu fruntea tesita de nefolosirea neuronilor (la atata tehnologie, ce-ti mai trebuie creier?), cu hemoroizi congenitali si pielea subtiata de lumina artificiala. Eventual va purta urmele radiatiilor din ultimul razboi nuclear, poate doua capete (adica cu doua in plus), si singura sa munca fizica va fi trasul suturilor in turul pantalonilor fraierilor care se gandesc ce va fi peste o mie de ani, cand ei nu stiu ce va fi maine.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii