Noutăți

Cum arată cel mai mare buncăr PRIVAT construit de om. Rezistă la un atac nuclear, dar nu o să vă vină să credeți din ce este realizat… VIDEO

Micuța așezare canadiană Horning’s Mills, aflată la 100 km nord de Toronto, a ajuns în atenția întregii lumi, după ce un gospodar din zonă și-a construit pe 1 hectar cel mai mare adăpost nuclear privat din lume. Buncărul lui Bruce Beach ocupă o suprafață de 10.000 de metri pătrați și se compune, în principal, din 42 autobuze țcolare vechi, îngropate subt un stat de beton cu o grosime de 4 metri. Ark Two, cum a fost botezat adăpostul, a fost conceput pentru a găzdui 500 de persoane timp de mai multe luni și este echipat cu tot ce ai putea avea nevoie pentru a supraviețui: alimente neperisabile, izvoare de apă subterană, generatoare electrice și un mic cabinet medical.

Bruce, în vârstă de 83 de ani, a demarat proiectul în 1980, în timpul războiului rece, și construcția a fost finalizată doi ani mai târziu. Totuși, fiind construit acum mai bine de 30 de ani, buncărul nu a ținut pasul cu tehnologia. Spre exemplu monitoarele de securitate ale buncărului provin de la computerele Commodore 64, iar telefoanele care ar trebui să facă legătura cu lumea exterioară sunt cele vechi cu rotiță.

Ark-Two-shelter-750x491

“Când intri în buncăr pentru prima dată este ca și cum ai păși pe o planetă diferită, e ca și cum ai fi pe Marte. Când am auzit despre acest concept de 42 autobuze școlare folosite pe post de adăpost anti-atomic am vrut să văd cu ochii mei ce este acolo. Nu îmi venea să cred că cineva a reușit să facă așa ceva”, a declarat Che Bodhi, jurnalist la Global News Canada.

Autoritățile canadiene consideră în prezent buncărul un real pericol pentru securitatea omului și doresc să-l închidă.

sursa: http://www.odditycentral.com/news/man-buries-42-school-busses-to-build-the-largest-private-doomsday-bunker-in-north-america.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii