Noutăți

Culoarea galbenă este percepută în mod diferit de către oameni, în funcție de anotimp

La fel cum se schimbă anotimpurile, de la iarnă la primăvară sau vară , la fel se schimbă și percepția noastră asupra culorilor. Cel puțin asta au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea din York, Marea Britanie.

Se pare că noi, cei care locuim în zona temperată, unde anotimpurile se schimbă, avem tendința de a percepe culoarea galbenă, fără a realiza acest lucru, cu o nuanță spre verde în timpul verilor.

Iernile sunt de obicei reci şi întunecoase, lumina naturală fiind slabă în timp ce vara totul abundă în culoarea verde. Prin urmare, perceperea culorii galbene se schimbă şi ea pe timp de vară, şi o percepem ca fiind mai spre verde. Oamenii de ştiinţă consideră că acest fenomen este asemănător ajustării setării de culoare la televizor.

Pentru studiu, cercetătorii au testat percepția culorilor la 67 de bărbați și femei în lunile ianuarie și iunie. Culorea galbenă, împreună cu albastrul, verdele și roșu sunt percepute ca fiind unice de către ochiul uman, cel puțin asta se știa până la acest experiment. Cercetătorii susţin că noua descoperire îi va ajuta să înţeleagă mai bine modul în care funcţionează vederea umană şi cum percep oamenii lumea din jur.

 

sursa: huffingtonpost.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii