Noutăți

Cui îi este frică de păsări?

Este bine cunoscută frica de păsări, în special de cele răpitoare. Dar în ultimii ani, ciorile, corbii și chiar pescărușii au devenit, pentru mulți, o priveliște neplăcută, ba chiar infricoșătoare uneori, atunci când aceste zburătoare se luptă pentru hrana lor, sau trec în stoluri de zeci și sute pe deasupra orașului, ca un nor amenințător!

Păsările au fost și rămîn celebre în istoria oamenirii, iar frica față de ele, obsesia vis a vis de simbolistica lor, a dat naștere la capodopere.

Unul dintre cei mai renumiti fricoși, este însuși regizorul Alfred Hitchcock, care a înspăimântat generații cu filmele lui mai mult psihice decât de groază. Una dintre aceste realizări pe pelicula de celuloid, este și filmul “Păsările”.

The_Birds_original_poster
Puțini stiu că marele regizor, care a influențat cinematografia mondială … era el însuși un mare fricos. Experiențele nefericite din copilărie l-au marcat tot restul vieții.

Se spune în biografiile sale că … “odată, în copilărie, pe când avea vreo 5 ani, tatăl sau l-a pedepsit într-un mod foarte original pe micuțul Alfred, trimițându-l cu un bilețel la o circă de poliție locală. Polițistul a citit biletul scris de domnul William Hitchcock și l-a închis într-o celulă pe copilul ‘neastâmpărat’ pentru câteva minute. Tot restul vieții, Hitchcock s-a temut de polițiști și, din această cauză, n-a condus niciodată mașina.

La vârsta de 7 ani, Alfred Hitch­cock a fost înscris la colegiul iezuit St. Ignatius din Londra, unde domnea un regim foarte sever. Pentru neascultare sau alte mici greșeli, băieții erau bătuți cu o vergea groasă de gumă. Dar locul și timpul când urma să fie aplicată pedeapsa erau alese chiar de cel pedepsit și această amânare a unei pedepse iminente îl teroriza pe copil câteva zile. S-ar putea ca tocmai din această așteptare terifiantă a pedepsei să se fi născut suspansul lui Hitchcock.”(wikipedia)

Hitchcock a fost mereu un admirator înfocat al lui Charles Dickens și Edgar Allan Poe (un alt mare artist urmărit toată viața de personalitatea unei păsări…, corbul).

220px-Hitchcock,_Alfred_02Era celebru pentru glumele sale proaste pe care le făcea mai ales actorilor. Din cauza defectelor fizice și a sensibilității sale rănite, Hitchcock a fost din copilărie un singuratic și nu se simțea deloc bine printre oameni.

“Păsările” este un film de groază thriller regizat de Alfred Hitchcock în 1963, vag bazat pe povestirea din 1952 “The Birds” de Daphne du Maurier. Are loc în Golful Bodega, California, unde, timp de câteva zile, dintr-o dată și din motive inexplicabile, au loc o serie de atacuri ale unor păsări foarte violente.

În rolurile principale apar actorii Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette și tânara Veronica Cartwright.

Scenariul este scris de Evan Hunter. Hitchcock i-a spus să dezvolte personaje noi și o poveste mult mai elaborată și totodată să păstreze titlul și ideea inexplicabilă a atacurilor unor păsări din lucrarea lui Du Maurier. (wikipedia)

Iată cum în spatele unui dur al cinematografiei, se ascunde în fapt, un suflet bântuit de tristețile și fricile copilăriei.

040-alfred-hitchcock-theredlist

Mădălina Corina Diaconu

sursa: wikipedia

Nota: aș putea spune că sursa pentru acest material au fost ciorile care în fiecare seară se întorc în parcul Cișmigiu, cu miile. Sunt gălăgioase, urâte, mirositoare, au devastat parcul și l-au transformat într-un wc public al acestor zburătoare. Sunt zone, bănci în Cișmigiu unde nu te mai poți așeza liniștit pentru a te bucura de existența acestei oaze verzi din oraș.  Din punct de vedere igienic, aceste păsări constituie o amenințare! Nu ca în filmul lui Hitchcock, dar niciodată nu se știe.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii