Noutăți

Descoperire: Crucifixul care poate schimba istoria creștinismului în Nordul Europei

Un vânător de comori amator a făcut o descoperire “senzațională”, care ar putea schimba înțelegerea noastră a creștinismului în Europa.

Dennis Fabricius Holm a găsit pe insula daneză Funen un crucifix acoperit cu fire de aur şi pelete filigranate, care datează din prima jumătate a secolului al X-lea, undeva între anii 900-950 d.Hr. Pandativul are o înălțime de 4,1 cm, cântărește 13,2 g, iar arheologii care l-au cercetat susțin că aceasta ar putea fi dovada vie a faptului că primi creștini au apărut în Danemarca precum și în alte zone mult mai devreme decât se credea inițial. Reversul este neted, iar o gaură mică poate fi văzută în partea superioară a acestuia, probabil pentru a putea fi agățată pe un lanț. Crucifixul este expus în prezent la muzeul Ladby Viking din orașul Vikingevej.

crucifix

“Este o descoperire absolut senzațională, care face parte din prima jumătate a secolului al 10-lea. Credeam că Danemarca a fost unul dintre ultimele locuri din Europa care au îmbrățișat creștinismul, în epoca vikingilor. Noua descoperire ne face să ne întrebăm dacă știm chiar totul despre modul de răspândire a creștinismului în această zonă a lumii”, a declarat arheologul danez Malene Refshauge Beck.

Înainte de această descoperire, pietrele Jelling erau considerate a fi cea mai veche reprezentare cunoscută a lui Isus în Danemarca. Pietrele sculptate au o vechime de circa 1.000 de ani.

jellingston

sursa: dailymail.co.uk

 

traducere și adpatare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

13 Comments on Descoperire: Crucifixul care poate schimba istoria creștinismului în Nordul Europei

 1. foarte interesant…obiectul descoperit seamana cu un crucifix dar in acelasi timp pare a fi imaginea stilizata a unei fiinte de tip umanoid.

 2. Scuze,Daniel Roxin-te stiam baiat istet ! Ce legatura au extraterestrii cu religia?

 3. Da, ar putea fi o forma a crestinismului timpuriu asezonat inca,cu elemente pagine.A persistat in evul mediu timpuriu, in Europa,din cite am citit si inteles,si erau cunoscuti ca :,,tagma lui Arie”.Isi faceau cruce cu stinga si cu dreapta, taiau cu sabia pe oricine. 🙂

 4. Eu zic ca acel crucifix a fost jefuit de vikingi de la crestini.

 5. cristian c. n. // 21 martie 2016 at 20:04 // Răspunde

  Daca nu se specifica ca-i un artefact de prin sec, X dupa Cristos,as fi jurat ca apartine sfarsitului neoliticului sau inceputul epocii bronzului.

 6. cetățeanul tulburat // 21 martie 2016 at 21:33 // Răspunde

  Toate religiile au în spate civilizații extraterestre, oricare ar fi creatorul, noi îl privim ca pe-un dumnezeu.

 7. Aadevarat, pe fondul creatiei simetrice “Precum in Cer asa si pe Pamant”, ca fundament al geometriei sacre universale. Soare-n Cer, Soare pe Pamant, Norisor Sus, strop de ploaie, lacrima de cristal pe Pamant, entitati benefice Sus, entitati benefice pe Pamant si din “celelalte” mai putin luminoase prinse-n captivitatea din care-si doresc sa iasa-n reteaua cuantica, in Lumina, prin expansiune fotonica, infuzie celesta, divina.

 8. cetățeanul tulburat // 24 martie 2016 at 5:59 // Răspunde

  sky…Ai dreptate, e un show, un show care încearcă să trezească populația planetei (mai pe ocolite) că nu tot ce am învățat la școală, e adevărat și că până în ultimii ani am trăit în întuneric și am fost obligați să credem în Moș Gerilă.

 9. spune scai, in lb noastra stramoseasca, c-asa ne-am englezit pana ne-am atras amprenta energetica a lb straine de neam, ex. cititi “ok” vice-versa si-o sa rezulte “ko”!!!…iar in structura mititelului de pe crucifix, exista identitate de elem. constitutive la niv capului si extra ( chakre ), fata in forma de inima, aceleasi componente la niv. toraco-abdomenului: plex apexian/centrul solar, creierul abd, la niv talpilor: zonele reflexogene conexate la neocortexul motor( homunculus motor), neocortexul senzitiv ( homunculus senzitiv ), neocortexul de asociatie…in jur aceeasi structura=aura energetica, de unde expresia ” unde iti sta capul, acolo si picioarele”; mainile sunt dispuse intre Est si Vest, Rasarit si Apus, unind in infinit timpul si spatiul, in teoria proprie conform careia: Timpul ( fractal ) este acelasi, vremurile sunt relative/variabile ( se-amuza pana si “Einstein”), picioarele catre pamantul unde ne sunt radacinile, dupa Legea Naturala a Locului( treaba cu semintiile popoarelor) pe Terra…deh, am avut profi (ne)buni de legat=alifii de pus la “rana”…si-n concluzie: toata lumea treb sa se trezeasca, chiar si cei care orbecaie in propritate “privata”, in valuri, valuri de trezire, ajutati, sprijiniti, incurajati; ca una-i sa te ridici deasupra valului si alta-i sa “te ia valu'”; sa empatizam cu omul, nu cu emotia lui, (re)castigandu-ne echilibrul ancestral(androgin) psiho-emotional, cheia autocontrolului, magia cuantica a saltului…treaba cu Valu’X…

  • In timpul razboiului de seccesiune,in America,se afisau pe liste numarul mortilor.Cind nu aveau loc lupte,afisau ,,zero morti”(zero killed),adica,0k!

 10. Orașul se numește Kerteminde! Vikingevej este strada pe care se află muzeul.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii