Cunoaste lumea

Noutăți

Crescătoriile de… groază

  •  
  •  
  •  

Există oameni care își doresc ca supa să aibă ca ingrediente lucruri cu totul excepționale. Pentru acești excentrici a fost înființată o fermă cel puțin ciudată, unde sunt colectate saliva și celelalte „sucuri” pe care le folosesc păsările pentru a-și construi cuiburile.

Produsul este considerat o delicatesă și are un preț pe măsura efortului de colectare a acestor substanțe unice în natură, notează listverse.com.

Procedura de realizare a preparatului nu este foarte complicată – cuiburile de pe ramuri sunt adunate și dizolvate în ceva ce, alături de alte ingrediente și procese de filtrare, devine o supă groasă, considerată un deliciu de… 10.000 de dolari kilogramul.

În fermele de lipitori intră oameni dispuși să se lase mușcați de creaturile care se presupune că le refac sângele.

Institutul Memorial Queen Saovabha, din Bangkok, este deopotrivă atracție turistică și fermă de șerpi.

Spre deosebire de o crescătorie de vaci, acest spațiu prezintă un grad mult mai mare de periculozitate, dar și în cazul șerpilor poate fi vorba despre „muls” – aici sunt crescute reptilele care furnizează venin necesar cercetării.

Practic, miile de exemplare care sunt crescute aici sunt forțate să „atace” borcane în care oamenii colectează prețiosul lichid ce poate salva vieți, folosit deopotrivă pentru a fabrica antidot la mușcăturile veninoase și anumite tipuri de medicamente.

În ultima vreme, caprele domestice au căpătat o nouă funcțiune, cel puțin stranie: produc pânză de păianjen.

Mai exact, oamenii de știință de la Universitatea Utah, din SUA, au introdus în câteva exemplare de capre genele care produc pânza celebră a faimoaselor insecte.

Ca urmare, au apărut căprițe speciale, din laptele cărora se extrage proteina care este utilizată apoi pentru a se obține fibrele BioSteel, folosite, printre altele, și în chirurgie.

Unele dintre cele mai stranii „ferme” de pe planetă sunt cele care, practic, nu produc ceva anume, ci sunt colecții de cadavre pe care le folosesc cercetătorii pentru a observa felul în care se descompune corpul uman.

De pildă, potrivit experților, dacă un os uman are urme de dinți de veveriță, înseamnă că respectivul trup a rămas în locul unde și-a dat duhul mai mult de un an. Toate aceste cadavre provin de la persoane care au decis din timpul vieții să-și doneze corpul pentru cercetare științifică.

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii