Noutăți

Creierul uman ar putea fi „îmbunătățit” prin implanturi cu nanoroboți, în următorii 20-30 de ani

Creierul uman ar putea fi „îmbunătățit” prin implanturi cu nanoroboți capabili să se conecteze la internet. Ray Kurzweil, un autor și inventator, este convins că până în 2030, creierul uman va putea fi conectat la rețeaua globală, și vom putea trimite emailuri și poze către un alt creier.

Raymond (Ray) Kurzweil (foto jos) este un pionier în domeniul recunoașterii caracterelor optice, al sintezei text-vorbire, al tehnologiei de recunoaștere a vocii și al keyboardurilor muzicale electronice. Bill Gates vorbește despre el ca fiind unul dintre cei mai importanți experți în domeniul inteligenței artificiale. Ziarul Wall Street Journal îl consideră un „geniu fără repaos”, iar revista Forbes îl numește „mașina gânditoare ultimativă”. În prezent lucrează la Google unde deține funcția de director de inginerie, lucrând la dezvoltarea inteligenţei artificiale pentru companie.

India Today Conclave 2012

Potrivit acestuia, conectarea creierului nostru la computere ne va face să dezvoltăm emoţii şi caracteristici complexe, de care momentan nu suntem conștienți. „Vom fi mai amuzanţi, mai atrăgători şi mai buni la exprimarea sentimentelor de iubire”, a declarat acesta recent într-o discuţie la Universitatea Singularity.

Conceptul de nanoroboți introduși în corpul uman a fost considerat ani la rând doar un subiect SF. Însă dincolo de declarațiile lui Kurzweil sau filme, oamenii de știință chiar lucrează la acest lucru. Spre exemplu, anul trecut cercetătorii au reușit să injecteze pachete de ADN în corpurile unor gândaci. Aceștia au descris experimentul ca un prim pas spre construirea nanoroboților capabili să preieie anumite funcții ale organismului viu, prin executarea unor operațiuni logice. Cei de la Universitatea Bar-Ilan, Israel, autorii experimentului, au declarat că numărul mai mare de nanoroboți injectați este direct proporțional cu operațiunile pe care aceștia le pot face în organism. Cu alte cuvinte cu câți mai mulți nanoroboți cu atât mai “perfecți” vom putea deveni.

Oamenii de știință de la Universitatea Rice au demonstrat recent că nanoroboții intoduși în anvelopele mașinii pot controla temperatura de la nivelul roților și implicit schimbările de temperatură.

Cu toate acestea, sunt și oameni din mediul științific care se arată spceptici cu privire la eficiența acestor dispozitive, considerând că acțiunile lor vor fi foarte limitate, cel mult aceștia ar putea ține loc de medicamente. Mai mult, profesul James Friend, de la Universitatea din California, San Diego, consideră că cea mai mare problemă a acestor dispozitive, chiar dacă știința le va face eficiente, va fi cadrul legislativ care să permită introducerea lor în creierul uman.

Traducerea și adaptarea Radu Ungureanu

Nota mea (Daniel Roxin): Introducerea unei astfel de tehnologii va fi instrumentul perfect pentru controlul mental al indivizilor. Ideea este foarte periculoasă cu atât mai mult cu cât cei care conduc destinele planetei numai uși de biserică nu sunt. Pentru că cineva va controla tehnlogia și acel cineva nu va fi omul simplu de pe stradă… Păzea!

sursa: dailymail.co.uk
sursa: ro.wikipedia.org

 

     
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Creierul uman ar putea fi „îmbunătățit” prin implanturi cu nanoroboți, în următorii 20-30 de ani

  1. Control 100% ,MATRIX . Ușor de pus în practică cu ajutorul vaccinurilor . Ideea este genială , poți controla creierul individului cu ajutorul unui computer (cuantic). Ar putea decide viața sau moartea dacă individul devine indezirabil și nimeni nu va bănui ceva .

  2. Nu prea cred ca avem cum sa ne “pazim” de acest control orice am face. Pana la urma poate ca asta e modul normal de evolutie a omului si a societatilor pe Terra, sau poate doar o etapa. Vom trai si vom vedea.

  3. Prin acesti nano-roboti toti o sa fim controlati in viitor si poate chiar asta este calea corecta de evolutie.Vom vedea…..

  4. ,,Sa preieie”? Dumnezeule, ,,sa preia”!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii