Noutăți

Coreea de Nord avertizează că-și va folosi arsenalul nuclear, dacă va fi atacată de către SUA. Oare ce ne mai rezervă viitorul?

Potrivit Active News, presa de la Phenian (Coreea de Nord), completamente subordonată regimului în fruntea căruia se află liderul stalinist Kim Jong-Un, avertizează că armata nord-coreană nu va ezita să atace Statele Unite cu arme nucleare, la primele semne de agresiune militară. Dacă s-ar petrece un astfel de eveniment, ar debuta, negreșit, un al treilea Război Mondial, cu consecințe inimaginabile, inclusiv pentru noi, românii!

La rândul său, arată sursa menționată, „Donald Trump, a avertizat Coreea de Nord și Siria cu atacuri preventive, din cauza testelor nucleare și balistice efectuate de Phenian și a unui atac chimic (…). Armata Statelor Unite a lansat deja un atac cu rachete în Siria, iar Pentagonul a dispus trimiterea portavionului USS Carl Vinson și a grupului naval aferent în largul Coreei de Sud.

a

Puterea comunistă nord-coreană, care, în fanatismul său, ar fi în stare să-și expună statul și națiunea la o confruntare nimicitoare și la o ripostă nucleară cumplită, a arătat că este gata pentru orice fel de război. Tot ActiveNews arată că, marți seară, în cotidianul Rodong Sinmun, reprezentanții puterii de la Phenian ar fi declarat următoarele: „Puternica armată revoluționară nord-coreeană urmărește cu multă atenție orice manevră a elementelor inamice, forțele nucleare concentrându-se pe bazele puterii invadatoare nu doar din Coreea de Sud și din teatrul de operațiuni Pacific, ci și de pe teritoriul continental american.”

Unii dintre experții militari susțin că armata nord-coreeană dispune de rachete balistice intercontinentale, dar că, până în prezent, ea n-ar fi fost capabilă să realizeze o miniaturizare a armelor atomice, care să îngăduie lansarea încărcăturii nucleare către o țintă îndepărtată, la bordul unei rachete.

Nord-coreenii ar putea ataca, însă, Japonia, ceea ce ar duce la izbucnirea unui război regional, dar și la o ripostă dură din partea SUA. Orice război regional poate fi, până la urmă, o sămânță de război mondial!

c

Text: Tomi Tohaneanu

Sursa: ActiveNews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii