Noutăți

Coreea de Nord amenință că va scufunda un portavion militar american dintr-o lovitură. Cât de înarmată este Coreea de Nord?

ProTv.ro: Coreea de Nord a anuntat duminica dimineata ca este pregatita sa-si demonstreze puterea militara prin scufundarea portavionului USS Carl Vinson.

Fortele noastre revolutionare sunt pregatite de lupta pentru a scufunda cu o singura lovitura portavionul nuclear al Statelor Unite”, se arata intr-un comentariu publicat in ziarul Partidului Muncitoresc.

De asemenea, publicatia a comparat portavionul american cu un ”animal scarbos” si a sustinut ca o lovitura asupra sa ar fi ”un adevarat exemplu al fortei militare”. Acest comentariu a aparut pe a treia pagina a publicatiei, dupa un reportaj de doua pagini despre vizita liderului Kim Jong-un la o fabrica de porci din Coreea de Nord. Phenianul va sarbatori marti 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean. (Citește mai mult: ProTv)

Dar cât de înarmată este Coreea de Nord? Potrivit informațiilor prezente în presă, Coreea de Nord are 1.170.000 de militari activi și încă 4.700.000 de rezerviști. Pe lângă cele câteva focoase nucleare pe care le-a dezvotat, deține al treilea arsenal de arme chimice din lume și, cu siguranță, are și arme biologice.

În același timp, Coreea de Nord deține 605 aeronave de luptă, 43 de vase de război, 35 de submarine, 3.500 de tancuri și alte 3.000 de vehicule blindate, 21.000 de piese de artilerie…

Cu alte cuvinte, este o țară înarmată până în dinți și, chiar dacă o parte din echipament este mai învechit sau nu ajunge la performanțele americane, nu există nicio îndoială că statul comunist poate să dea o replică viguroasă.

Marele pericol îl reprezintă însă posibilitatea folosirii armelor nucleare, chimice sau bacteriologice de către regimul nord coreean, în condițiile în care atacarea sa de către SUA este posibil să nu mai fie decât o problemă de timp. De ce doar o problemă de timp? Pentru că SUA nu vor să permită ca Phenianul să își dezvolte și mai mult capacitatea nucleară, situație în care Coreea de Nord ar fi și mai periculoasă decât acum. Iar cum Kim Jong-un nu are nici cea mai mică intenție să își stopeze programul nuclear, cu siguranță americanii se pregătesc pentru un atac devastator care să anihileze din prima zi capacitățile militare nord coreene. Dacă va fi așa, rămâne să vedem în viitorul apropiat…

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Coreea de Nord amenință că va scufunda un portavion militar american dintr-o lovitură. Cât de înarmată este Coreea de Nord?

  1. Coreea de Nord poate ca o fi un stat inapoiat in multe privinte dar sunt sigur ca chiar si S.U.A. o sa aiba probleme in invadarea ei mai ales ca are o multime de aliati cu interese in zona ei cum ar fi Rusia ,China si India .

  2. Coreea de Nord nu poate reprezenta un pericol decat DACA este atacata. Un stat totalitar mic nu poate reprezenta vreun pericol decat in cel mai rau caz pentru un stat mult mai mic(vezi cazul Irakului cand a atacat Kuweitul), caci regimul dintr-o asemenea tara nu are decat un singur scop, acela de a se pastra la putere. Din cauza asta orice dictatura se izoleaza, orice miscare brusca, orice modificare a starii de fapt fiind, din punct de vedere al regimului, un pericol. Gargara americana despre pericolul nord-coreean este un un pretext penibil in incercarea SUA de a obtine si mai mult control.
    Inlocuirea unor dictatori mai mici, care macar isi chinuie doar propriile popoare(basca faptul ca poate sunt si acceptati intr-o anumita masura de catre popoarele lor cu alte mentalitati) cu un dictator global, care sa atace pe cine are chef, poate satisface doar indoctrinati spalati pe creier de propaganda americana, cu o gandire la fel ca a celor aflati deja sub dictaturile acuzate.

  3. Nici distrugerea statelor Unite nu ar fi rea. Korea de Nord nu a afectat deloc romania. Statele unite au adus mentalitatea bolnava de care sufera multi tineri acum.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii