Noutăți

Coreea de Nord amenință că va lovi SUA la cea mai mică provocare. E în stare Kim Jong-un să atace navele de război americane care se apropie de Coreea?

Dacă, pe de o parte, americanii au trimis o flotă de război către Coreea de Nord, de sâmbătă, astăzi oficialii Nord Coreeni au făcut declarații războinice amenințând SUA cu represalii militare.

Astfel, conform RealitateaTv,  <<Kim Jong-un, a declarat că este la un “pas de război” cu Statele Unite ale Americii, din cauza tenisunilor tot mai mari dintre cele două state.

“Armata noastră a spus că la cea mai mică provocare a Statelor Unite ale Americii va fi gata şi va lovi fără milă”, a transmis ambasadorul coreean la Moscova, Kym Jyong-Jun, potrivit metro.co.uk. >>

Dar poate că Trump asta și vrea, pentru a avea justificarea unei intervenții în Coreea de Nord.

În condițiile în care regimul lui Kim Jong-un este susținut mai mult sau mai puțin la vedere de China, ar fi o mare imprudență ca Trump să dea ordin de atacare a acestei țări comuniste așa, pur și simplu, pentru că și-ar ostiliza China, și așa supărată de politicile economice pe care președintele american vrea să le ia împotriva ei. Dar în cazul în care nord coreenii ar face greșeala să atace vasele americane de luptă care se apropie de ei, atunci Trump ar avea justificarea pe care, poate, o caută, iar China ar fi pusă în situația de a nu putea face prea mult pentru nord coreeni.

Dacă lucrurile vor degenera rămâne să vedem în viitorul apropiat, mai ales după ajungerea navelor militare de război în apropierea Coreei de Nord…

Adrian Albu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii