Noutăți

Corbii cooperează unii cu alții, într-un mod similar oamenilor

Mai multe studii au arătat deja faptul că unele dintre cele mai inteligente specii de păsări sunt Corbii. Biologii de la Universitatea din Viena susțin, conform unor studii recente, faptul că aceste păsări cooperează unele cu altele pentru rezolvarea diferitelor lucruri, nu doar pentru a alunga prădătorii, cum se știa deja.

Astfel, în experimentul făcut la Viena, doi corbi au trebuit să tragă simultan cele două capete ale unui frânghii care făcea să alunece o platformă cu două bucăţi de brânză. Când a tras un singur corb, nu au obţinut brânza. Fără nici o altă pregătire prealabilă, corbii au deslușit singuri misterul obținerii brânzei şi au acţionat împreună conlucrând. Mai mult, experimentul a mai arătat faptul că păsările nu cooperează cu oricine. Spre exemplu dacă un Corb este „recunoscut” de ceilalți ca fiind hoț, capabil de a fura brânza doar pentru el, acesta va fi marginalizat, și nimeni nu va dori să lucreze pentru obținerea hranei cu el.

Un astfel de mod sofisticat de a păstra un anumit partener și de a-i îndepărta pe cei care nu sunt corecți, a fost demonstrat până acum ca fiind o caracteristică doar la om și cimpanzei. Este o descoperire nouă și surprinzătoare să descoperim acest lucru și la păsări.” susține autorul studiului, Jorg Massen.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

 

sursa: sciencedaily.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii