Noutăți

“Copiii cu trei părinți” ar putea deveni o realitate până la sfârșitul anului 2017

Controversata procedură care prevede conceperea copiilor prin folosirea de material genetic de la 3 adulți, a trecut cu succes testele preclinice realizate de oamenii de știință din Marea Britanie, urmând ca în perioada următoare procedura să fie reglementată de autoritățile din Regatul Unit.

Metoda constă în înlocuirea nucleului unui ovul bolnav al viitoarea mame, cu mitocondriile prelevate dintr-un ovul sănătos, de la o altă femeie. Noul ovul rezultat fiind ulterior fecundat in vitro și introdus în pântecele mamei. Mai exact, procedura cunoscută și sub numele de „copiii cu două mame”, înseamnă că bebelușii vor moștenii gene de la un tată și de la două femei.

Prin eliminarea ADN-ul defect din ovulul viitoarei mame, oamenii de știință susțin că cei mici au șanse reduse de a mai dezvolta boli mitocondriale. Aceste rare afecțiuni, însă extrem de grave, tind să apară în copilărie și, uneori, se pot dovedi fatale înainte de maturitate.

in vitro

Datorită faptului că fiecare celulă conține sute de mitocondrii și fiecare mitocondrie conține mai multe molecule de ADN, mutațiile survenite într-o singură moleculă nu au efect fenotipic. Dacă însă, în urma diviziunilor celulare, proporția de molecule de ADN mutante crește, producția de energie este afectată și apar manifestările clinice, care pot duce la encefalopatie, tulburări neuro-musculare, tulburări cardiace sau hepatice.

În luna februarie 2015, parlamentarii englezi au votat pentru cercetarea și dezvoltarea acestor tehnici de concepere a copiilor din trei părinți, în ciuda opoziției acerbe din partea bisericii catolice și a celorlalte culte religioase din insulă. Opozanții susțin că procedura este inutilă și iresponsabilă iar cercetătorii se ascund în spatele unor boli pentru a-i justifica utilitatea.

De cealaltă parte, medicii se apară și spun că procedura care ar putea salva vieți nu ar trebui considerată un tabu, copilul va moșteni mai puțin de 1% din genele femeii donatoare.

sursa: independent.co.uk

traducere și adaptere: Radu Ungureanu


 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on “Copiii cu trei părinți” ar putea deveni o realitate până la sfârșitul anului 2017

  1. Totul se rezulta la bani iar cercetatorii cerceteaza orice le-ar aduce bani tintind inclusiv categoriile sexuale ” secundare” ; nu m-ar mira ca curand barbatii sa poata naste iar zoofilii sa devina tatici de semi animalute .Dar stiti ce ? de ce nu s-ar intampla toate astea? Doar pentru ca noi crestinii inghesuiti mental de sovietici ori catolicii crestinati cu sabia ori musulmanii ori restul religiilor nu permitem asta in gandirea noastra asa zis rationala ? Pana la urma va intreb dragi crestini , ce este mai aberant ? casatorii intre homosexuali , cupluri trio ca in articolul de mai sus ? Ori poate e mai aberant ca noi romanii sa platim impozit pe pamantul mostenit de la bunicii nostri ,pamant pentru care poate milioane de suflete au fost sacrificate .Pana la urma asa scrie in cartea de istorie , ”ostenii au murit pentru ca noi sa ne bucuram de pamant romanesc” .Care pamant romanesc? Daca mergi in padure sa tai un copac sa-ti incalzesti casa si copii risti inchisoare ; de unde dracu’ sa fie pamantul nostru ?Mult timp am avut ura pentru homosexuali,tigani etc pana am inteles un lucru: Mai rai decat niste tacniti ori sarmani ai strazii sunt exact politicienii nostri care ne conduc .Astia care vor sa traiasca in familii de cate 3 mame si 5 tati nu ne baga mana in buzunar cum o face STAT-ul dragilor ; hai sa nu mai promovam atat sfanta religie si sa ne concentram mai mult la stomacul nostru care nu are nici decum de suferit de pe urma unor deviati sexual si mental .

  2. cristian c. n. // 15 iunie 2016 at 17:53 // Răspunde

    Am inteles perfect!Un copil ca asta n-are mama,n-are tata,el este facut de o matusa.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii