Noutăți

Copii de monștri. Ce au devenit urmașii lui Hitler, Mussolini sau Stalin?

Și-au scris numele în sânge peste capetele popoarelor lor, fără regrete pentru faptele lor, victimele lor, sau faptele săvîrșite împotriva familiilor lor.

Copiii celor mai mari criminali ai omenirii au fost lăsați să rătăcească în umbra moștenirii lor…

Ce au devenit urmașii marilor tirani? Ce i-a motivat în viața lor? Au fost bântuiți de amintirea celor ce i-au făcut de rușine sau au mers pe urmele lor?

Azi, datorită eforturilor depuse de un singur om, putem afla momente din viața multora dintre descendenții acestor megalomani, într-o nouă carte intitulată: “Copii de monștri” scrisă de autorul american Jay Nordlinger.

IMG_7084Jay Nordlinger

Cartea își începe povestirile cu Hitler, despre care se știe că nu a avut nici un copil legitim.

“În anii ’70, o poveste despre un presupus fiu al dictatorului a ieșit la iveală. Jean-Marie Loret ar fi fost rodul unei relații dintre Hitler și o tânără franțuzoaică, în 1917, când el era un tânăr soldat în zona Lille. Charlotte Lobjoie avea doar 16 ani la acea vreme… În anii ’30, fata și-a dat fiul în adopție familiei Loret. Ca o ironie, pe când avea 21 de ani, băiatul a avut un rol extrem de activ în armata franceză împotriva germanilor. A participat la luptele din zona Maginot, înainte ca Franța să fie ocupată de naziști, iar ulterior chiar s-a înrolat în Rezistență.

A aflat secretul abia în 1948, când mama sa i-a dezvăluit totul: fostul comandant suprem al naziștilor era tatăl său!

Charlotte a murit în 1951. Jean-Marie a povestit că, timp de 20 de ani, pur și simplu a negat informația pe care o primise. Fiul acestuia, Phillipe, în căutarea originilor sale a mers în Germania, unde susține că a stat de vorbă cu una dintre fiicele lui Heinrich Himmler, șeful S.S. și omul care s-a ocupat de exterminarea evreilor în timpul regimului nazist. Aceasta i-ar fi confirmat că în cercurile înalte se vorbea despre un fiu pe care Fuhrerul l-ar fi avut în Franța.

Publicarea în anul 2012 a jurnalului unui soldat englez, Leonard Wilkes, vine să confirme acest lucru. Pe 30 septembrie 1944, acesta scria:

Am avut o zi interesantă azi. Am vizitat casa în care Hitler a locuit pe vremea când era caporal în timpul Primului Război Mondial. Am întâlnit o femeie care a avut un copil cu el și care ne-a spus că fiul său lupta acum în Rezistența franceză împotriva naziștilor, potrivit jurnalului citat de Daily Mail.”

Citește mai mult despre fiul lui Hitler, aici:  http://www.reteauadestiri.ro/hitler-a-fost-tatal-meu-povestea-barbatului-care-a-sustinut-toata-viata-ca-a-fost-fiul-dictatorului/

1-horzPhillipe, presupusul nepot al lui Hitler și marele dictator

Un alt monstru menționat în carte este Benito Mussolini, care a avut un fiu neligitim – Benito Jr. – rezultat al unei legături scurte cu Ida Dalser. Dar când ascensiunea lui Mussolini a cunoscut cele mai înalte culmi în 1922, acesta și-a trimis iubita și fiul nelegitim la azile diferite. Ambii au murit în circumstanțe urâte, Ida în 1937 și Benito Jr. în 1942.

001F515B000004B0-3243506-Benito_Mussolini_was_the_dictators_first_son_born_illegitimately-a-4_1443074406662Benito Jr. Mussolini

Alături de Rachele, Mussolini a avut două fete, Edda, născută în 1910 și Anna Maria, născută 19 ani mai târziu. Pentru Musollini, Edda a fost fiica favorită.

2CA3E1C300000578-3243506-Estranged_Mussolini_pictured_with_his_favourite_child_eldest_dau-a-16_1443074408109Edda si tatăl său Mussolini

Edda s-a căsătorit cu Gian Galeazzo Ciano, Conte de Cortellazzo și Buccari, ministrul de externe al Italiei fasciste din 1936 până în 1943. Contele Ciano a fost mai târziu implicat într-un complot pentru răsturnarea fascismului italian, drept pentru care a fost condamnat la moarte. Edda s-a luptat cu trup și suflet pentru soțul ei, cerșind tatălui ei salvarea vieții lui Gian Galeazzo Ciano. Mussolini nu a intervenit și Contele Ciano a fost executat în ianuarie 1944. În acel moment fiica lui Musollini a declarat: „Tu nu mai ești tatăl meu. Renunț la numele de Mussolini.”

Dictatotul a avut și trei fii: Vittorio, Bruno și Romano. Romano a devenit un pianist de jazz, pictor și producător de film, căsătorit cu sora lui Sophia Loren. A fost ultimul din copiii lui Mussolini. A murit la Roma în 2006, la vârsta de 78 de ani.

0006784000000C1D-3243506-Romano_Mussolini_became_a_jazz_pianist_and_toured_the_world_with-a-6_1443074407193Romano Mussolini

Stalin, Franco, Francois ‘Papa Doc’ Duvalier, Muammar Gaddafi, Mao Zedong sunt doar câteva nume din lista celor pe care autorul american i-a studiat și pe care îi menționează în cartea sa, alături de poveștile copiilor lor. Nu lipsește din listă nici Nicolae Ceaușescu cu cei doi copii Zoe și Nicu. Pe dicatorul român, Jay Nordlinger îl descrie drept un “țăran viclean decis să domine, împreună cu Elena, soția sa, cea cu o fața urâtă și cu un suflet josnic, care au condus timp de aproape trei decenii.”

2CAB40B800000578-3243506-_Children_of_Monsters_New_book_charts_the_often_tragedy_stricken-a-42_1443074409078

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: dailymail.co.uk, Children of monsters


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii