Noutăți

Copacul care produce… o tonă de roșii pe an

Copacii cu roșii” sunt niște  hibrizi ce pot crește până la o înălțime de 4 metri, iar coroana lor se poate întinde pe o distanță de 50 de metri. Aceștia produc circa 14.000 de roșii anual, sunt crescuți în sere speciale, iar primele tomate se fac după 7-8 luni de la plantare. Dezvoltatorii chinezi ai acestui tip nou de cultură nu au dezvăluit prea multe informații despre modul de încrucișare și creare a acestui „copac” numit Octopus F1, însă au dat asigurări că acesta nu este produsul unui experiment de laborator, ci roadele unei munci exclusiv agricole.

copac66 capcaf55 copac44.jpg copac44 copac22 copac1111

Roșia, numită științific Solanum lycopersicum, este o plantă din familia Solanaceae. A fost cultivată inițial în zona centrală a continentului american iar beneficiile sale pentru sănătate sunt extrem de numeroase. Acestea sunt o sursă inepuizabilă de vitamina A și C, scad colesterolul, reduc tensiunea arterială și apariția altor boli cardiovasculare. De asemenea conform testelor, consumul zilnic duce la o scădere a formării și răspândirii celulelor canceroase din organism.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Copacul care produce… o tonă de roșii pe an

 1. Este un vrej .Au mai facut si japonezii experimente cu rosii,acum multi ani.Au crescut tot un vrej de rosii intr-o sera cu presiune si oxigenare exact ca intr-o camera hiperbarica.Planta a trait cativa ani si a dat sute de kg de rosii.In mod normal,in aer liber ar fi trait doar un ciclu de cateva luni.

 2. Ionela Ionescu // 16 iulie 2016 at 5:24 // Răspunde

  eu stiam ca asemenea “copac” creste in Italia, probabil l-au perfectionat.

 3. Dan Valahul // 18 iulie 2016 at 19:43 // Răspunde

  Măi inteligenţilor Roşia este o plantă originală din America de Sud din zona ecuatorială este perenă şi creşte neîncetat producînd fructe tot timpul pănă la sfârşitul vieţii ca un copac fructifer.
  Creaţii doar condiţii tropicale că ia vă va răsplătii cu fructe muţi ani .
  La fel vânăta şi ardeii. Însă la noi planta moare din cauza temperaturilor scăzute iarna asfel în zonele temperate aceste plante sunt doar anuale.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii