Noutăți

Consumul de fructe dulci sporeşte foamea? Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu recent

  •  
  •  
  •  

Majoritatea nutriţioniştilor ne sfătuiesc că trebuie să consumăm zilnic cel puţin cinci fructe proaspete, punctând faptul că acest lucru ar duce la pierdere în greutate. Însă un sudiu de ultimă oră efectuat de către o echipă de cercetători americani pare a demonstra exact contrariul. Cercetătorii din cadrul University of Southern California afirmă că fructoza şi zaharurile naturale din fructele dulci şi miere lasă unor persoane o senzaţie pronunţată de foame, în loc de mult aşteptata senzaţie de saţietate.

Scopul studiului a fost acela de a descoperi modalităţile prin care fructoza şi glucoza afectează creierul şi influenţează astfel dorinţe unei persoane de a mânca. Glucoză, care se găseşte în aproape toţi carbohidraţii incluzând aici cerealele, alimentează celulele din organismul uman, inclusiv pe cele din creier. Fructoza, pe de altă parte, se găseşte în fructe şi legume şi este în mare parte metabolizată de ficat.

Mierea, şi chiar sosurile de salate plus băuturile carbogazoase din Statele Unite sunt pline de fructoză. Kathleen Page, profesor de medicină în cadrul Ketch School of Medicine susţine că frunctoza nu reuşeşte să stimuleze hormonii precum insulina, care au un rol important în asigurarea senzaţiei de saţietate pe care o resimţim după ce mâncăm.Când voluntarii care au luat parte la experimentele studiului au consumat fructoză şi glucoză, a reieşit că frunctoza a influenţat acele părţi din creier responsabile cu resimţirea senzaţiei de foame. În cadrul experimentelor, un eşalon de 24 voluntari, compus din bărbaţi şi femei de toate vârstele a fost supus unor scanări ale creierului înainte ca aceste persoane să consume mesele de dimineaţă. În diferite ocazii, voluntarii au consumat băuturi care conţineau fructoză, iar în altele băuturi cu glucoză. Crcetătorii le-au prelevat apoi mostre de sânge pentru a măsura nivelul hormonilor care controlează apetitul. În urma acestui studiu, cercetătorii americani avertizează asupra conţinutului foarte mare de zahăr şi îndulcitori prezent în băuturile carbogazoase şi dulciurile.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Consumul de fructe dulci sporeşte foamea? Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu recent

  1. Deci in concluzie tot ceafa de porc e mai buna!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii