Noutăți

Concert subacvatic. A 31-a ediţie!

În acest weekend, Festivalul de Muzică Subacvatică din statul Florida, SUA, (Florida Keys National Marine Sanctuary din Big Pine Key), un eveniment anual ajuns la a 31-ediţie, a atras și de data aceasta sute de scafandrii, înotători curioşi, spectatori doritori de aventuri sub apă.

01-Top-10-music-festivals-from-around-the-world-Florida-Lower-Keys
Timp de patru ore, muzica artişilor “acvatici” s-a putut asculta la postul de radio local (WWUS 104.1 FM), transmisie făcută printr-un sistem de ţevi care a preluat sunetele de la difuzoarele subacvatice atârnate sub bărci. Mesajul concertului a fost acela de a proteja mediul subacvatic, în special conservarea coralilor.

Mermaid_harp_2013 webUNDERWATER-MUSIC-FEST-2015-POSTER-661x1024
Spectatorii înnotători s-au plimbat printre formațiunile colorate de pești și corali tropicali, ascultând melodii precum “Yellow Submarine” (Beatles) “și „Aripioare” a lui Jimmy Buffett.

underwater
Artiştii şi spectatorii au fost încurajaţi să poarte costume adecvate scufundării, dar realizate cât mai original pentru a putea participa şi în concursul “cel mai bine îmbrăcat scafandru.” Unii au adus cu ei şi instrumente subacvatice realizate de artiştii din zonă, instrumente mai mult decorative decât funcţionale.

Underwater_festival_400_mediumtraducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: fla-keys.com, usnews.com, conchcountry.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii