Noutăți

Colosul de metal – robotul de 8 metri construit de un japonez (video)

LW-Mononofu are o înălțime de 8 metri, cântărește 7 tone, și a fost proiectat și construit de inginerul Sakakibara Kikai. Construcția colosului de metal a durat șase ani și este, cel mai probabil, cel mai mare robot controlabil din lume. Poate să-și miște brațele și degetele, să-și întoarcă corpul și să meargă înainte și înapoi cu o viteză de 1 km / oră. Este încorporat și cu o armă, cei drept neletală, un pistol metalic din care pot fi aruncate, cu o viteză de până la 110 Km, mingi din burete.

“Este doar o jucărie. Nu am vrut să creez ceva distructiv. Vreau ca oamenii să experimenteze lumea inteligenței artificiale și să-și exercite imaginația. Voi fi fericit dacă mulți oameni se vor bucura de acest robot”, a declarat Nagumo pentru presa niponă.

LW Mononofu poate fi alimentat atât de o sursă de curent alternativ de 200 V, cât și de o baterie DC de 24 volți. Panoul de control dispune de pedale și butoane cu care se poate controla întreaga mașinărie, dar și de mai multe monitoare care prezintă imagini în direct înregistrate de camerele de luat vederi instalate în cinci puncte de pe corpul său gigantic.

LW-Mononofu-robot3-750x563 LW-Mononofu-robot2 LW-Mononofu-robot-750x500

japanese-engineer-builds-giant-robot-to-realize-gundam-dream-2018-4 dc-Cover-1jodkbsu0thbp16ott6djs4ov7-20180416122002.Medi

sursa: http://www.odditycentral.com/news/japanese-engineer-builds-28-foot-tall-functional-gundam-mecha-robot.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii