Noutăți

Colibele sclavilor de pe insula Bonaire…

Bonaire este o insulă situată în largul coastei de nord a Americii de Sud, la vest de Venezuela. La fel ca multe insule din Caraibe, istoria lui Bonaire poartă pata profundă a sclaviei. Europenii au venit pentru prima oară în Bonaire în 1499, iar după ce au văzut că insula e lipsită de bogății, au decis să nu se stabilească și să dezvolte o colonie. În schimb, au forțat populația autohtonă de pe insulă să devină sclavă și să lucreze pe plantațiile de pe insula Hispaniola. În cincisprezece ani, Bonaire a fost aproape depopulată. Abia după ce un comandant spaniol a adus aici niște vite insula a început să fie repopulată. Lucrătorii au fost aduși înapoi și, în câțiva ani, insula a devenit un centru pentru creșterea animalelor din zonă. Aici sclavii trebuiau sa aibă grijă de oi, porci, cai și măgari.

În 1633, olandezii au ocupat Bonaire și insulele din apropiere de Curacao și Aruba. Insula a fost transformată într-una agricolă, iar sclavii aduși din Africa au fost forțați să lucreze câmpurile, fiind ținuți în aceste mici case din piatră, înalte de doar 1-1,50 metri. În acestea locuiau până la șase persoane, casele făcând imposibil statul în poziție verticală. Ele erau destinate doar dormitului, restul timpului sclavii petrecânduși-l la muncă.

Cu câțiva ani în urmă, colibele au fost restaurate, iar acoperișurile originale înlocuite cu materiale noi, ele marcând de-a lungul plajei o amintire sumbră a trecutului din Bonaire.

bonaire-slave-huts-7[2] bonaire-slave-huts-4[2] bonaire-slave-huts-6[6] bonaire-slave-huts-9[5] bonaire-slave-huts-5[6] bonaire-slave-huts-2[2] bonaire-slave-huts-1[2]

sursa: : Bonaire Travel Guide / Geographia / Uncommon Caribbean

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii