Noutăți

Ciupercile conţin antioxidanţi extrem de eficienți în combaterea procesului de îmbătrânire

Cercetătorii au descoperit faptul că ciupercile pot conține cantități neobișnuit de mari de antioxidanți care ar putea ajuta la stoparea parțiala a procesului de îmbătrânire a organismului. Potrivit studiului, ciupercile s-au dovedit a fi cea mai mare sursă de ergothionein și glutation, doi antioxidanți extrem de benefici pentru organism. Cantitatea celor doi compusi variaza foarte mult, speciile de porcini, o varietate sălbatică, conţinând cea mai mare cantitate din cei doi compuşi, din cele 13 specii testate. Atunci când corpul consumă alimente pentru a produce energie, provoacă stres oxidativ deoarece apar radicali liberi ca produse secundare.

Radicalii liberi sunt atomi de oxigen cu număr impar de electroni care provoacă leziuni celulelor, proteinelor şi chiar ADN-ului, deoarece aceşti atomi foarte reactivi se deplasează prin corp şi caută să se unească cu alţi atomi. Cu alte cuvinte, introducerea antioxidanţilor în organism poate ajuta la protejarea împotriva acestui stres oxidativ, care a fost asociat cu multe dintre bolile bătrâneţii, cum ar fi cancerul, boala coronariană şi Alzheimer. Prepararea ciupercilor nu afectează în mod semnificativ acești antioxidanți, ergoteonina fiind foarte stabilă când este supusă la temperaturi ridicate.

„Putem observa că țările care au mai multă ergothioneină în dieta lor, precum Franța și Italia, au, de asemenea, incidente mai scăzute de boli neurodegenerative, în timp ce oamenii din țări precum Statele Unite, care au cantități mici de ergothionein în dietă, au o probabilitate mai mare de boli cum ar fi Parkinson și Alzheimer”, a declarat Robert Beelman, directorul Centrului Penn State pentru produse fitosanitare și de ciuperci.

sursa: https://lifestyle.thecable.ng/mushrooms-anti-ageing-potential/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii