Noutăți

Ciudățenii biologice: Garry Turner – omul cu cea mai elastică piele

Garry Turner își poate întinde pielea de pe abdomen atât de mult încât i-a adus și un record mondial stabilit de Guinness World Record pentru cea mai elastică piele de pe mapamond. De exemplu, el poate să-și întindă pielea de pe gât peste maxilarul său inferior.

Demonstrația care i-a adus notorietate internațională a avut loc la 29 octombrie 1999, pe platourile de filmare din Los Angeles, California, unde recordul a fost filmat pentru emisiunea “Guinness World Records: Primetime”.

Turner este capabil să-si întindă pielea atât de mult, datorită unei afecțiuni medicale rare, numită Sindromul Elhers-Danlos, o tulburare a țesutului conjunctiv care afectează pielea, ligamentele și organele interne. La persoanele cu Sindromul Elhers-Danlos, colagenul care întărește pielea și determină elasticitatea sa, devine ineficient, având ca rezultat o relaxare mare a pielii și hipermobilitatea articulațiilor.

article-2178841-143675A0000005DC-426_634x362
Turner este un fost star al Circului „Circus of Horrors” din Anglia, grup care a participat la o audiție pentru emisiunea Britain’s Got Talent în 2011. În prezent, Garry Turner face parte din echipa Royal Family of Strange People, un colectiv unic, cu indivizi ciudați și fascinanți care dau spectacole pentru publicul londonez.

“Există zone ale pielii, cum ar fi cele de pe burtă, de exemplu, care se întind mult mai mult”, a declarat Turner într-un interviu pentru abc news. “Pielea mea este de fapt de două ori mai subțire ca pielea normală. S-ar putea spune că este subțire ca hârtia. Întinsul pielii nu doare chiar deloc, dar sunt alte aspecte ale sindromului care sunt neplăcute.”

În copilăria a iubit mișcarea, efortul fizic, dar leziunile pe care le căpăta pe piele l-au impiedicat să practice vreun sport. La vârsta de 13 ani i-a fost descoperită sensibilitatea pielii și sindromul pe care îl are, întelegând astfel de ce se „zgâria” așa de ușor. Garry Turner s-a născut cu 44 de ani în urmă în Anglia, orășelul Caistor, comitatul Lincolnshire.

hqdefault
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: livescience.com, dailymail.co.uk, abcnews.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii