Noutăți

Citatul Zilei – Ce a spus căpitanul ungur Albert Kiraly despre Mihai Viteazul, după bătălia de la Călugăreni: “În ceea ce-l privește pe Mihai…”

Scrisoarea căpitanului Albert Kiraly către principele Ardealului, Sigismund Bathory, despre bătălia de la Călugăreni (document din 24 august 1595):

În ceea ce-l privește pe Mihai, voievodul de aici, din Valahia, nu pot decât să îi aduc laudă cu adevărat, căci el este un militar excelent, bun și viteaz, ceea ce a dovedit cu fapta sa; el este cu credință față de creștinătate, nu aparent, ci din convingere, cu tot zelul. Alteța Voastră princiară îi datorează laudă dreaptă și cinstire.

Sursă citat: cartea „Mihai Viteazul, Restauratorul Daciei și al Bisericii Strămoșești”. Autor: Marin Alexandru Cristian, doctor în istorie.

Cartea este disponibilă AICI


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Citatul Zilei – Ce a spus căpitanul ungur Albert Kiraly despre Mihai Viteazul, după bătălia de la Călugăreni: “În ceea ce-l privește pe Mihai…”

  1. Postul Naţional de Televiziune, TVR1, a difuzat în seara zilei de 07.04.2013, în intervalul orar 20:34-20:45 un reportaj ce se intitula „Istoria Mistificată”. Reportajul a fost difuzat în cadrul programului TVR „Reportajele jurnalului”. Cei intervievaţi au fost, pe rând: profesor Mihai Manea, Preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Istorie, prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, Dorin Dobrincu, istoric, prof. univ. dr. Lucian Boia care, fiecare în parte, în primele aproximativ cinci minute ale reportajului (dintr-un total de 11 minute), a abordat un subiect extrem de important al istoriei naţionale a României şi anume: Mihai Viteazul.

    Read more http://www.voci.ro/mihai-viteazul-protest-impotriva-imposturii-si-minciunii/

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii