Noutăți

Ciocolata Mars și Snickers scoase de pe piața din Europa

Producătorul de ciocolată Mars, Milky Way și Snickers a emis o rechemare în masă a celor trei tipuri de ciocolată exportată în peste 55 de țări, după ce bucăți de plastic au fost găsite în produsele lor. Produsele în cauză au garanție până în 19 iunie 2016 și 08 ianuarie 2017. Potrivit agenției AFP, un client a găsit o bucată de culoare roșie din material plastic într-o ciocolată Snickers, cumparată la 8 ianuarie, în Germania. După ce s-a făcut reclamația, s-a dat start-ul constatării și s-a ajuns la concluzia că bucata de plastic provenea de la un capac de protecție utilizat în procesul de fabricare a ciocolatei.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: “Acesta este un incident izolat. Nici un alt soi de ciocolată nu a fost afectat.”

Compania americană, care nu este listată în mod public, nu a confirmat încă numărul bucăților de ciocolată care au fost exportate din lotul respectiv. “Știm că sunt implicate 55 de țări în acest export”, a declarat Eline Bijveld, coordonator al companiei pentru Țările de Jos.

Declarațiile purtătorilor de cuvânt sunt foarte scurte și neclare, de unde și asigurarea consumatorilor că la mijloc sunt probabil mai multe probleme.

mars-skinny_rotatorMars Incorporated este o companie din Statele Unite care produce dulciuri, în special ciocolată. Cifra de afaceri în anul 2005 a fost de 18 miliarde $ și are 39.000 de angajați. Compania are peste 100 de unități de producție în întreaga lume, 230 de locații în peste 65 de țări și aproximativ 40.000 de asociați care lucrează în întreaga lume. Batoanele de ciocolată au o pondere de 42,2% în cadrul portofoliul global al Mars, în condițiile în care compania produce șapte dintre cele mai bine vândute 20 snacks-uri din lume.

În România, compania a înregistrat, în anul 2008, o cifră de afaceri de 50 milioane Euro, în creștere cu 25% față de 2007. (mars.com)

fh

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: telegraph.co.uk, mars.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii