Noutăți

Chinezii au creat trotuare special demarcate pentru utilizatorii de telefoane mobile. Cât de gravă este dependența de astfel de dispozitive în China?

În ciuda avertismentelor din partea autorităților cu privire la riscul de trimitere a SMS-urilor sau statul pe facebook în timp ce se plimbă pe străzile din China, zeci de dependenți de tehnologie ignoră aceste avertismente și merg cu capetele „îngropate” în telefoanele mobile, forțându-i pe ceilalți trecători să încerce să îi evite.

Pentru a face trotuarele mai sigure pentru persoanele în vârstă și pentru copii, autoritățile orașului din Chongqing, China, au despărțit trotuarul în două benzi, pentru cei care folosesc telefonul mobil de restul oamenilor.

Dependenţa de telefonul mobil este gravă în China, aşa cum este în toată lumea. Conform unui studiu realizat în China, 80% dintre cei intervievați au recunoscut că sunt dependenți de telefoanele lor și le folosesc pe stradă sau când se află la volan.

Situația nu este tocmai nouă – în 2014, în Washington DC s-a desfășurat un experiment social similar, autoritățile împărțind trotuarul celei mai aglomerate artere din metropolă pentru a observa comportamentul cetățenilor când oștiu că sunt nevoiți să circule pe o anumita bandă dacă folosesc telefonul mobil.

Din păcate experimentul din state nu a avut succes, cei mai mulți oameni pur și simplu ignorând banda destinată lor. În SUA, a fost înregistrată o creştere a accidentelor provocate de mersul pe jos neatent, de la 256 de cazuri în anul 2005, la 1.506 în anul 2010. Marea majoritate a acestora fiind provocate de persoanele care foloseau telefonul mobil.

cellphone-sidewalk-chongqing-3[6] cellphone-sidewalk-chongqing-2[2] cellphone-sidewalk-chongqing-4[2] cellphone-sidewalk-chongqing-5[2] cellphone-sidewalk-chongqing-6[3] cellphone-sidewalk-chongqing-1[6]

sursa: The Guardian  The Telegraph 

Amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Chinezii au creat trotuare special demarcate pentru utilizatorii de telefoane mobile. Cât de gravă este dependența de astfel de dispozitive în China?

  1. De fapt, trotuarele ocolesc obiectivele de importanta publica, cum ar fi; stilpii,gurile de canal ,parcarile,fintinile si bazinele ,care nu pot fi mutate.Acolo unde nu se poate ocoli sau muta, obiectele sunt ranforsate,neputind fi deteriorate decit daca sunt lovite cu 5 tone/forta(a se vedea fotografia de mai sus!)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii