Noutăți

Chinezii au construit… o CASĂ PIAN. Fără îndoială, e o structură pe placul oricărui meloman! Ție cum ți se pare? Foto și video

Huianan nu este, după standardele chinezești, un oraș foarte populat. Are, cu aproximație, mărimea Bucureștilor. În Huianan se află una dintre cele mai neobișnuite clădiri din lume, ridicată acum 9 ani. Un edificiu memorabil, care constituie o probă că realitatea poate să egaleze visele, atunci când un iscusit arhitect dispune de mijloacele necesare pentru a-și transforma visele în realitate. Atâta vreme cât n-ai văzut-o, numele ei ți se pare ciudat și îți stârnește curiozitatea (sau poate râsul!), dar la vederea ei realizezi de-ndată că i se potrivește perfect.  Este o structură unică. E casa pian din Huianan!
cp-1

Neobișnuita structură a fost concepută de către specialiștii de la Universitatea Tehnologică Heifei, pentru a înzestra orașul cu „un simbol al progresului”. Vioara îndeplinește rolul de intrare în imobil. Pianul a fost construit la scara 50:1. Ceea ce îl face, după toate probabilitățile, cea mai mare reprezentare la scară a unui instrument muzical, dintre cele care mai sunt construite în lume. Sunt instrumente muzicale uriașe care, deși nu cântă, ne încântă.

cp-3

Clădirea dispune de săli de ședințe, de spații destinate găzduirii evenimentelor și expozițiilor. Dacă vei ajunge vreodată în Huainan și te vei deplasa la fața locului, vei putea observa cum, în zilele toride, o mulțime pestriță de turiști și de localnici își găsește odihna la umbra răcoroasă a masivei structuri. Numită de către cetățenii urbei „cel mai romantic edificiu din țară”, casa pian constituie o atracție la fel de mare și după lăsarea serii. Sau poate chiar mai mare!

 

Autor: Tomi Tohaneanu

 

Surse informații:

indulgd.com

buzzfeed.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii