Noutăți

China vrea să exploreze partea întunecată a Lunii cu ajutorul unei sonde

Autoritățile chineze intenționează să trimită pentru prima dată în istorie o sondă spațială care să aterizeze pe partea întunecată a Lunii, informează BBC.

Potrivit lui Zou Yongliao, astrofizician implicat în proiect, lansarea sondei ce poartă deja numele de Chang’e 4, este programată pentru anul 2020. Obiectivul principal al misiunii ar fi cel de studiere a condițiilor geologice a staelitului natural, precum și montarea unui telescop, știindu-se faptul că partea întunecată a Lunii ar fi protejată de transmisiile radio de pe Pământ, ceea ce face o locație excelentă pentru astfel de echipamente mai sensibile la interferențe.

Totuși, până la sonda Chang’e 4, chinezii, au programat pentru anul 2017 trimiterea unei prime sonde, de această dată pe partea vizibilă de pe Pământ a Lunii, sondă ce va avea ca obiectiv colectarea de probe de sol și rocă de pe astrul ceresc. Dacă misiunea va avea succes, China va deveni a treia ţară din lume, după SUA şi Rusia, care au reușit astfel de misiuni spațiale.

 

sursa: bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii