Noutăți

China declară zero toleranţă Islamului: angajații guvernamentali musulmani din China și copiii nu au voie în Moschei, iar musulmanii vor fi obligaţi să vândă alcool şi ţigări în magazinele lor

Conform autorităţilor chineze, s-a constatat în mai multe ocazii că înainte ca o cumunitate musulmană să se radicalizeze şi să intre în starea de Jihad, liderii acesteia încep să ceară credincioşilor să se abţină în totalitate de la ţigări, alcool şi carne de porc. Imediat apare şi un mic grup de fanatici care pun presiune pe restul musulmanilor moderaţi. Când acest lucru se produce, necazurile nu sunt departe. Urmează apoi etapa în care musulmanii încep să ceară modificarea legilor ţării în care ei sunt minoritari. Problema există în orice societate unde există o minoritate musulmană cu tendinţe extremiste. Însă în timp ce Occidentul parcă se încăpăţânează să conştientizeze faptul că Islamul este în antiteză cu eticile vestice, China nu are astfel de probleme în a înţelege pericolul islamului extremist. În primul rând, Islamul se concentrează pe propria sa formă de “sfinţenie exterioară”, care constă în obligativitatea purtării bărbii la bărbaţi şi a hijabului la femei, interzicerea consumului de alcool, ţigări şi carne de porc. În al doilea rând conceptul musulman de pace nu prea are multe în comun cu accepţiunea occidentală a acestui termen. Pacea în Islam este definiţia musulmană a conceptului de dreptate şi justiţie conform perceptelor Coranului. Pe scurt, în Islamul tradiţional şi extremist, noţiunea de pace este strâns legată de legile Shariei.

Prin urmare, pentru a lupta contra răspândirii Islamului, se pare că cea mai eficientă tactică este aceeaşi cu cea folosită în războiul contra drogurilor, în care trebuiesc eliminaţi dealerii de droguri, în aceast caz, imamii şi moscheile, precum şi drogurile, în acest caz, Coranul şi materialele care incită la ură contra celor de altă religie decât Islamul. Cel puţin aceasta pare să fie atitudinea şi soluţia aleasă de China.

Recent, autorităţile chineze au lansat o serie de campanii cu adevărat dure contra răspândirii Islamului în vestul Chinei. Astfel, autorităţile centrale de la Beijing au ordonat ca proprietarii musulmani de magazine şi restaurante din provincial Xinjinang să  vândă la liber ţigări şi băuturi alcoolice, după cum confirmă şi Radio Free Asia. Cei care nu se vor conforma noilor ordine, vor ajunge în închisoare. Chinezii nu s-au oprit aici, şi au ordonat ca angajaţii guvernamentali şi copiii să nu intre în moschei. Tot ei nu au voie să-i privească pe musulmani cum aceştia postesc de Ramadan. Chinezii le-au interzis bărbaţilor să poarte bărbi, precum şi femeilor musulmane să-şi acopere faţa în public.

Autorităţile chineze au observat că răspândirea islamismului este precedată de interziderea consumului de alcool şi ţigări. Spre exemplu, în satul Aktash din sudul Xinjiang-ului, oficialul local al Partidului Comunist Chinez, Adil Sulayman a declarat că mulţi proprietari de magazine şi terase au început să nu mai vândă alcool şi ţigări încă din anul 2012. Aceştia şi-au motivat gestul prin faptul că “se tem de mânia oamenilor”. La fel, oficialul chinez a declarat că un număr crescând de localnici s-au decis să se abţină de la ţigări şi alcool.

Chiar şi în China, musulmanii nu s-au sfiit să impună legea Sharia, dar guvernul chinez nu a permis la timp generalizarea acestei tendinţe. Spre exemplu, într-un incident recent petrecut în provincial vecină Qinghai, o mulţime furioasă de musulmani a spart geamurile unui magazin din oraşul Xining, considerat halal, după ce s-a descoperit că acolo se vindeau cârnaţi din carne de porc. Adil Sulayman a mai declarat că autorităţile din Xinjiang consideră că tenicii uiguri de religie musulmană care nu sunt observaţi fumând, sunt suspecţi de aderarea la o formă de extremism religios care poate afecta stabilitatea locală. Acum, restaurantele şi magazinele din satul Aktash vând cinci sortimente diferite de băuturi alcoolice, precum şi numeroase mărci de ţigări. Conform Adio Fee Asia, prefectura Hotan, unde se află şi satul Aktash a devenit în ultimii ani un punct fierbinte al unor incidente violente soldate cu înjunghieri şi împuşcături între etnicii uiguri de cultură turcofonă şi forţele de ordine chineze.

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

12 Comments on China declară zero toleranţă Islamului: angajații guvernamentali musulmani din China și copiii nu au voie în Moschei, iar musulmanii vor fi obligaţi să vândă alcool şi ţigări în magazinele lor

 1. Cind o parte a populatiei paraseste tara sa de origine si se stabileste pe teritoriul altei tari (nu conteaz motivele: economice sau politice, declarate sau nu), exista doua posibilitati: noii veniti adopta limba si traditile tarii gazda si atunci devin imigranti, sau continua sa promoveze limba lor natala si obiceiutile lor, incercind in final sa le impuna celor din tara gazda si atunci devin colonizatori.

 2. bUCATELI mARIN // 20 august 2015 at 14:41 // Răspunde

  Cel mai bine este sa stea fiecare acasa in tara sa cu legile si ordinea lor,Nu sa emigreze si sa aiba pretentii.

 3. Cea mai simpla soltie! Stransi si aruncati afara din UE. Astia nu-s refugiati ! Daca erau se multumeau sa ramana in Turcia!

  • Daca ai sti mai bine ce se intimpla acolo, ar fi bine sa taci, se vede ca nu ai nici cele mai elementare cunostinte nici in politica ne mai vorbind de Islam.

 4. Se intoarce roata baieti, cand au plecat romanii la munca prin Europa pentru o viata mai buna eticheta primita a fost si a ramas: tigani, hoti sau prostituate.
  Acu suntem in UE si amaratii aia din barcute sunt teroristi, fundamentalisti.
  Referitor la articol…sa-i intampinam cu tuica si tutun. Care nu fumeaza si nu bea nu are ce cauta in Romania, are si familia cu el? : Porc la fiecare masa !
  Fundamentalisti crestini facem din ei, sa vina dara!

 5. CE FAC ASA NUMITI REFUGIATI
  SCRISOAREA unei romance din GERMANIA despre comportamentul IMIGRANTILOR
  VINERI, 04 SEPTEMBRIE 2015 11:19 REPORTERUL

  Pe facebook a fost postata scrisoarea unei romance stabilita in Germania, in care descrie problemele aparute dupa ce emigrantii s-au instalat in mai multe zone. Este o incitare la rasism sau o descriere a realitatii? Judecati fiecare dupa cum va dicteaza mintea sau inima. Redam mai jos continutul integral al postarii:
  Sa plangem de mila emigrantilor

  Ador sa vad cum multi au preluat telenovela din media cu sarmanii refugiati si i-au transformat in victime ale rasismului si ale superioritatii arianilor din statele civilizate.

  Curg rauri rauri de lacrimi, fara ca cineva sa se intrebe de ce oamenii aia, fugind de razboi, nu s-au refugiat in state apropiate de granitele lor, in state cu aceeasi religie, valori, principii.

  De ce prefera sa moara pe vase de tranzit impreuna cu familiile lor, de ce prefera sa dea 13.000 de euro unui ”ghid” care sa ii duca in Germania, in loc sa plece undeva unde e calm si bine. Exact.

  Pentru ca in statele respective trebuie sa munceasca. Pentru ca nu primesc minim 8 metri patrati de om si ”diurna” . Nu neaga nimeni ca situatia lor este trista, sau ca nu am fugi cu totii in cazul unui razboi. Dar nimeni nu isi pune trei probleme importante:

  1. Ce se intampla cu ei in urmatorii ani, avand in vedere ca refuza sa se integreze, sa invete limba, sa isi caute loc de munca. Intretine un stat 800.000 de oameni ( cazul Germaniei) din impozitele altora?

  2. Sunt violenti, considera ca femeia e un obiect pentru satisfacearea nevoilor si nu cunosc refuzul. Cum iti protejezi cetatenii, ca stat?

  3. Cum de se orienteaza fix spre Europa, si mai exact Germania, Elvetia, Italia. Oare nu se transforma din refugiati de razboi in azilanti pe criterii economice?

  Cu tot respectul, nu aveti idee despre ce vorbiti. Germania este in pragul unei revolte declansate de fortele extremiste si nu degeaba. Locuiesc intr-un oras mic, de 22 000 de locuitori, oras care a fost de acord sa primeasca 2.000 de refugiati.

  De cand au sosit, au fost numai batai, violuri de fete de 13, 14 si 15 ani si furturi cat cuprinde. Iti intra in garaj in mijlocul zilei si iti cauta prin lucruri, alearga dupa fete minore pe strazi, urland obscenitati, incearca sa pipaie femeile in locuri publice in toate modurile posibile. Iar daca barbatii lor intervin, sunt calcati in picioare pe alei sau in parcari.

  95% dintre ei sunt barbati cu toale Tom Tailor Denim. Merg doar in grupuri de 7-10 oameni si ai face bine sa nu te uiti in directia lor cand treci pe langa ei, pentru ca e posibil sa ti-o iei. Am incercat sa ii dau uneia din femeile refugiate cateva din hainele mele, absolut noi si nepurtate si pur si simplu am fost blestemata si luata la fuga, pentru acest gest.

  Multe din cacaturile astea nu ajung in mass-media, pentru ca oricine incearca sa spuna ceva e catalogat automat drept rasist si in Germania nimeni nu vrea sa traiasca cu acest stigmat.

  Da, se afla intr-o situatie grea si au toata compasiunea mea pentru soarta lor, dar daca refuza sa se comporte ca niste fiinte umane si sa adopte legile si regulile tarilor care ii adopta, trebuie sa li se refuze accesul. Poate suna crud, dar dupa ce traiesti printre ei, iti trece.

  Din nefericire, toti acesti emigranti vin sa traieasca intr-o comunitate pe care nu doar ca o deranjeaza, pentru ca asta ar putea fi usor trecut cu vederea, ci o pun in pericol. Chiar daca pare nedrept sa ii califici drept invadatori, este la fel de nedrept sa incepi dintr-o data sa traiesti cu frica la tine in oras, doar din vina de a fi fost bun la suflet si pentru ca ai incercat sa ajuti niste oameni.

  Imaginati-va cum s-au simtit acei oameni care si-au vazut copilele de 14 ani violate si nimeni nu a putut sa ii ajute cu ceva. Nu e vorba de faptul ca sunt murdari, miros a branza imputita sau ca isi forteaza femeile sa poarte burkha. Acestia sunt inofensivi. E vorba de cei ce aduc violenta pura cu ei, violenta care nu poate fi scuzata sub nicio forma.

  Chiar si sub pretextul acordarii primului ajutor, acesti oameni au nevoie sa fie reeducati INAINTE DE A FI INTEGRATI IN COMUNITATI.

  Din pacate, autoritatile dau inapoi, din cauza asa zisilor umanitarieni, care pun presiune pe ele si, la orice tentativa de a impune niste reguli, striga peste tot RASISM sau NAZISM.

  Articol scris de Iulia

 6. Ma tulbura cele relatate mai sus caci am si eu o fata in Germania si ……
  Se zvoneste ca SUA o “au la mana” pe A Merkel ca este nepoata lui Hitler si i-au impus sa primeasca musulmani care sa destabilizeze Europa ptr. ca sa vina americanii ca salvatori si sa domine total Europa.
  Incep sa apreciez din ce in ce mai mult China si Rusia..
  DOAMNE, OCROTESTE ROMANIA si pe romanii de pretutineni!!

 7. exista o singura solutie ….Bomba atomica in orientul mijlociu

 8. Bravo Chinei! Are cojones, nu ca pampalaii de europeni. Go for it!!

 9. NU VREM REFUGIATI ISLAMISTI SI NICI MOSCHEE !

  IN TARILE MUSULMANE SE DECAPITEAZA CRESTINI SI ARD BISERICI, IAR AICI VOR DREPTURI SI CALIFAT !

  MERITĂ CITIT UN REZUMAT DESPRE PERICOLUL NUMIT ISLAM :

  http://www.ciudateniidincoran.blogspot.com

  şi vă veţi convinge cum îi învaţă Coranul să ne măcelărească pe toţi şi cum să fie batută şi umilită femeia !

 10. Din pacate nu exista cale de mijloc, China ar trebui sa fie un exemplu demn de urmat, raul trebuie smuls din radacini!

 11. Diac Stefan // 13 mai 2017 at 22:51 // Răspunde

  Trebuie facut ca in Rusia
  -slujba si predica islamica se face strict in rusa (din ordinul direct a lui Putin) iar predicatorii sunt instruiti de stat
  -camere video in moschei
  -inregistrarea tutror musulmanilor la sange ADN, amprente, tot!
  -soldati inarmati cu ordinul sa impuste predicatorul daca promoveaza radicalismul
  -confiscarea proprietatilor celor ce promoveaza legea Sahara
  Daca vrem sa tinem in frau islamul si adepti lui astea sunt cerintele cele enumerate mai sus.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii