Noutăți

China a pierdut controlul asupra primei sale stații spațiale. Aceasta se va prăbuși pe Pământ. Când va avea loc impactul?

În timp ce toți ochii erau îndreptați către lansarea celei de a doua stații spațiale chinezești pe orbită, Tiangong-2, efectuată săptămâna trecută, oficialii de la Beijing au recunoscut faptul că au pierdut controlul predecesorul său,Tiangong-1, și că aceasta se va prăbuși undeva pe Pământ, anul viitor.

Coliziunea va avea loc în a doua jumătate a lui 2017, iar locul exact al prăbușirii nu a putut fi încă calculat. Totuși nu este nevoie să intrăm în panică, Tiangong-1 va arde cel mai probabil la re-intrarea în atmosfera planetei noastre. Totuși, pentru siguranța populației, stația va fi monitorizată în continuare, iar dacă va exista și cel mai mic pericol, cei de la Manned Space Engineering dau asigurări că vor anunța omenirea.

Wu Ping, director adjunct al companiei, a declarat presei că modulul spațial lansat în septembrie 2011, și-a îndeplinit misiunea istorică, mai ales că a fost programat să funcționeze doar doi ani de zile.

Modulul pierde din ce în ce mai multă altitudine, iar când va intra în contact cu atmosfera Pământului, acesta va lua foc și va exploda asemănător unui meteorit de mici dimensiuni.

sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii