Noutăți

Cheile Verdon: Marele Canion al Europei (galerie foto)

Cheile Verdon sunt situate în sud-estul Franței, între Alpes-de-Haute-Provence și Var. Despre acest canion se spune că este cel mai frumos din Europa, fiind adesea comparat cu Marele Canion din Statele Unite ale Americii. Cheile sunt formate de râul Verdon, numit după culoarea turcoaz-verde, una dintre cele mai distinctive caracteristici ale canionului. Cea mai impresionantă parte se află între orașele Castellane și Moustiers-Sainte-Marie, unde râul a creat un defileu cu o adâncime de 700 de metri. Verdon Gorge are o lungime de 25 de kilometri și este extrem de vizitat, fiind foarte aproape de Riviera Franceză, o zonă renumită în întreaga lume pentru frumusețea sa. Zidurile de calcar, care sunt de câteva sute de metri înălțime, atrag mulți alpiniști. Există peste 1.500 de trasee diferite de drumeții în jurul defileului.

Canionul a fost explorat de abia la începutul secolului al XX-lea. Armand Janet a pornit în 1896 într-o expediție a defileului cu ajutorul unei bărci, dar a renunțat după câțiva km din cauza curenților violenți ai râului. În august 1905, speologul Edouard Alfred Martel a efectuat prima explorare completă a cheilor printr-o expediție care a durat 3 zile. Cei care ajung în acest loc mirific mai pot vizita lacul Sainte-Croix, creat artificial, şi punctul de observaţie panoramic Rancoumas, din apropierea Podului Tusset, pentru cei cărora le plac drumeţiile.

verdon-gorge-112 verdon-gorge-102 verdon-gorge-92 verdon-gorge-82 verdon-gorge-72 verdon-gorge-62 verdon-gorge-52 verdon-gorge-42 verdon-gorge-32 verdon-gorge-2[2] verdon-gorge-0[2] verdon-gorge-1[6]

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii