Noutăți

CERN și SUPER-LASERUL de la Măgurele. Ce spune un specialist român care lucrează la ambele proiecte

Astăzi, în Europa, sunt în curs de desfășurare două experimente științifice uriașe, atât prin investiția în dotarea tehnică, cât și prin țintele științifice pe care le au. Unul se realizează în Elveția, la Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN, unde lucrează aproximativ 100 de cercetători români), iar celălalt în România, la Măgurele, unde se construiește cel mai mare laser din lume.

Desigur că, atunci când vorbim despre acest tip de exeprimente, ne-am dori să aflăm punctul de vedere al specialiștillor care lucrează aici, pentru a primi informațiile la prima mână.

Ei bine, am reușit să fac acest lucru în emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii pe care am realizat-o acum două săptămâni la Nașul Tv, când am l-am avut invitat pe fizicianul Andrei Dorobanțu, un reputat cercetător român care lucrează atât pentru CERN, cât și pentru laserul de la Măgurele.

Discuția a mers în zone extrem de interesante. Am vorbit despre obiectivele celor două proiecte dar, mai mult decât atât, s-a discutat fără reținere și despre găuri negre, universuri paralele sau teleportare, lucruri tratate astăzi de știință cu cea mai mare seriozitate.

O emisiunea care merită văzută. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on CERN și SUPER-LASERUL de la Măgurele. Ce spune un specialist român care lucrează la ambele proiecte

  1. desigur ar fi fost binevenit un link catre emisiunea realizata pentru ce care nu au apucat sa o vada. Altfel e un articol putin cam fara fond
    Oricum multumim pentru subiectele dezbatute pana acum

  2. Voi, cei care cititi si va simtiti Dumnezei pe Pamant, mai bine ati vedea dincolo de povestile astora, care este realitatea. In afara de laserul ala care poate praji tot pamantul, mai au in proiect un generator mamut de radiatii X, tot la Magurele. Nu va amagiti ca pe voi nu va ajung acele radiatii, nu mai credeti in povestile de adormit copiii ale acestor oameni de stiinta inconstienti. De la Curie care a descoperit nenorocita de radioactivitate si a murit de cancerul produs de o mica sursa radioactiva, la aia multi care cred ca exista doze nedaunatoare de radiatii, toti sunt condusi de pofta de imbogatire si de a domina intr-un fel sau altul populatia acestei tari si a Europei sau Asiei. O sa crapam toti de cancer, pentru ca nu exista un concept mai periculos si mai ucigas decat cel de “doza minima de radiatie”, nepericuloasa. Mai bine militam pentru ingroparea surselor de radiatie, incepand cu institutele astea de cercetare pline cu oameni periculos de incompetenti. Unde stau ecologistii, cand stiu, de fapt, ca asta este singurul pericol mare pentru acest Pamant?????

  3. referitor la teleportare ; din moment ce s-a transferat dintr-un punct A intr-un punct B informatia asta ar insemna ca TOTI suntem copiiile a ceva unde existam toti sau existam dupa bing bang ;cea mai mare viteza din Univers viteza gandului prin care constiinta traverseaza Universul

  4. de fapt asta se urmareste superlaser coraborat cu accelerator de particule lasand la o parte beneficile medicale umaniste sa fim seriosi partea militara a experimentului este fabuloasa realizati ce fel de tipuri de arme se vor putea proiecta pe viitor si se vor realiza de fapt ma gandesc la un prototip ce-ar putea fi realizat un proiector de unde laser a antiprotonilor combinat cu ceva electromagnetic prin care antiprotonii pot fi redirectionati catre tinta KABOOM

  5. După umila și rezonabila părere personală, cred că Bing Bang nu a existat niciodată. În aceeași ordine cred că TOT ce există, poate fi definit ca fiind alcătuite din DOUĂ MARI COMPONENTE: VIAȚA ȘI ENERGIA. TOATE CELELALTE SUNT O COMPONENTĂ A VIEȚII ȘI A ENERGIEI. UNIVERSURI PARALELE NU EXISTĂ;MANIFESTĂRILE AȘAZISELOR UNIVERSURI PARALELE, SUNT DE FAPT,ÎN ACELAȘI SPAȚIU ȘI TIMP, DOAR CĂ NU EXISTĂ APARATURA DEZVOLTATĂ CA SĂ CONVNGĂ AȘA ZIȘII OAMENI DE ȘTIINȚĂ, DE FAPT DOAR CERCETĂTORI (UN OM DE ȘTIINȚĂ NU A EXISTAT, NU EXISTĂ ȘI NU VA FI). ÎNTREBARE DE BARAJ: VIAȚA ESTE TOT ENERGIE? DACĂ DA ÎNSEAMNĂ CĂ ESTE CEA MAI EVOLUATĂ FORMĂ DE ENERGIE. ÎN ACEST CAZ, TOTUL ESTE ENERGIE ȘI ATUNCI A EXISTAT DINTOTDEAUNA, PENTRU CĂ DIN NIMIC NU SE NAȘTE NIMIC.ORI,TOATE FIIND INTERCONECTATE, ÎNTR-UN FEL SAU ALTUL DUPĂ LEGI ȘI REGULI DESCOPERITE ȘI DEMONSTRATE, N-E CERIFICĂ FAPTUL, CĂ OMUL NU POATE CREEA DE LA 0 ,NIMIC, DECÂT CU RESURSELE PREEXISTENTE, CARE SUNT NEUTRE DE ALEGEREA DESTINAȚIEI PE CARE OMUL ALEGE SĂ O DEA, ACELOR ELEMENTE CARE AU O INTELIGENȚĂ ,DAR NU ȘI VIAȚĂ. ORI DACĂ ADMITM CĂ NU A FOST UN ÎNEPUT, ADMITEM CĂ NU VA FI NICI UN PUNCT TERMINUS; AȘADAR VIAȚA FIIND CEA CU PUTERE DE DECIZIE PENTRU CELELALTE FORME DE ENERGIE,ESTE ȘI DEFINITORIE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CURSUL MANIFESTĂRILOR A TOT CE EXISTĂ. ORI OMULUI I-A FOST DAT SĂ ÎVEȚE ȘI SĂ APLICE PRIN EXPERIENȚĂ, SĂ DESCOPERE NOI ȘI NOI RESURSE ȘI SĂ L-E FOLOSEASCĂ INDIVIDUAL SAU COLECTIV, ÎN MOD BENEFIC. DACĂ OMUL NUPOATE CREEA DE LA 0, ÎNSEAMNĂ CĂ ADMINISTREAZĂ DOAR CE ALTCINEVA I-A PUS LA DISPOZIȚIE. ORI CA SĂ NU JIGNIM INTELIGENȚA, TOATE FIIND MINUNATE ÎN ADEVĂRATUL SENS AL CUVNTULUI, CRED CĂ TOT O INTELIGENȚĂ A CREEAT CE EXISTĂ, AȘA CUM SPUNEM ȘI CREDEM, DUMNEZEU!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii