Noutăți

Cercetătorii au descoperit SECRETUL. Oamenii de 60 de ani pot avea MEMORIA unora de 20

gândul.ro: Potrivit rezultatelor studiului, efectul a durat până la 50 de minute după ce stimularea electrică a fost oprită. Însă sunt necesare studii mai aprofundate pentru a descoperi dacă această metodă ar putea fi aplicată şi în cazul persoanelor care suferă de Alzheimer.

Memoria pe termenul scurt este cea care se ocupă cu păstrarea temporară a informaţiilor şi a fost descrisă drept locul unde mintea „schiţează” informaţia. Ea este folosită în activităţi precum scrierea unui număr de telefon pe măsură ce cineva ţi-l dictează, rezolvarea de probleme, calcule matematice şi luarea de decizii.

Potrivit publicaţiei BBC, studiul a fost publicat în revista Nature şi a implicat participarea a 42 de persoane de 20 de ani şi 42 cu vârsta cuprinsă între 60 şi 70 de ani.

Ei au fost supuşi unui joc care implica observarea diferenţelor dintre două imagini care le-au fost arătate consecutiv, nu simultan.

Tinerii adulţi au fost mai rapizi şi au dovedit acurateţe fără nevoia unei stimulări cerebrale, dar rezultatelor adulţilor în vârstă s-au îmbunătăţit atunci când au fost stimulaţi electric.

Memoria pe termen scurt se degradează odată cu înaintarea în vârstă.

Citește mai mult: Gandul

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii