Noutăți

Cele mai scumpe tablouri vândute vreodată. Sumele astronomice pe care le-au scos din buzunare snobii miliardari

Cumpărătorii bogați din Golf și China dictează de câțiva ani buni prețurile în lumea artei. Anul trecut, când lucrarea lui Pablo Picasso  s-a vândut pentru 179 milioane $, a stabilit un record pentru un tablou vândut la o licitație, însă poate o să vă surprindă, această sumă nu este cea mai mare dată vreodată pentru un tablou.

picasso-femmes-d-alger

PICASO – 179 de milioane de dolari!!!

Negocierile directe dintre colecționari au dus de-a lungul timpului la tranzacții cu valori astronomice pentru obiectele de artă. Unele dintre cele mai scumpe astfel de tablouri din lume sunt:

When will you marry” de Paul Gauguin – această operă s-a vândut pentru suma de 300 de milioane de dolari în februarie 2015. Tabloul a fost realizat în anul 1982, în timpul unei călătorii în Tahiti a lui Gauguin.

adafaf

“The Card Players” de Paul Cézanne s-a vândut pentru suma de 274 de milioane de dolari în anul 2011.

cardy

“No. 6” de Mark Rothko a fost cumpărat de către Dmitry Rybolovlev, un miliardar rus, pentru suma de 186 milioane de dolari, stabilind un record pentru o lucrare a unui pictor american. Astăzi opera este subiectul unui scandal iscat de Rybolovlev. Acesta îl acuză pe expertul în artă Yves Bouvier că l-a indus în eroare cu privire la valoarea reală a tabloului achiziționat.

dada

“No 5, 1948” de Jackson Pollock este și ea pe lista celor mai scumpe tablouri din lume. Aceasta s-a vândut pentru suma de 165.4 milioane de dolari în 2006, către un colecționar anonim.

daafagf

“Woman III” de Willem de Kooning a costat 162.4 milioane de dolari și a fost cumpărată de miliardarul Steven Cohen. Lucrarea este a treia dintr-o serie de şase tablouri pe care Kooning, un expresionist abstract, le-a făcut între anii 1951 şi 1953.

Woman3

Și tot același Steven Cohen a mai achiziționat în 2013 un alt tablou extrem de scump: Le Reve, de Pablo Picasso, a costat 158.5 milioane de dolari. Inițial Steven a dorit să cumpere tabloul în anul 2006 însă, din greșeală, proprietarul său de atunci, cu mari probleme de vedere, a reușit să distrugă opera rupând o bucată din pânză. Le Reve ajunge totuși în posesia lui Cohen, 7 ani mai târziu, după ce o armată de specialiști au reușit să îl restaureze.

ablo

 

sursa: telegraph.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Cele mai scumpe tablouri vândute vreodată. Sumele astronomice pe care le-au scos din buzunare snobii miliardari

  1. Ce-i cu porcariile astea! Pana si un copil de clasa primara le poate face! Nu stiu poate sunt prost dar cand ma uit in jur am curaj! Alti pictori care chiar stiu ce-i arta stau in umbra necunoasterii, uitarii si saraciei in timp ce alti trag doua linii pe un tablou si costa mai mult decat ar putea face un om toata viata muncind cinstit!Nici daca as avea putea cumpara planeta tot nu as da banii pe asa ceva!

  2. Probabil ca pentru snobii smecheri si plini de dolari ai planetei nu conteaza cate milioane de dolari investesc intr.o lucrare infantila cu alternanta de dungi colorate gen no.6 sau mazgaleli penibile gen no.5…conteza doar numele celebru al autorului.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii