Noutăți

Cele mai neobișnuite insule și lacuri din lume: Lacul de pe o insulă aflată în mijlocul unui lac aflat pe o altă insulă din mijlocul unei… UFF!!! Galerie foto

Lacul Taal de pe insula Luzon, capătul nordic al arhipelagului din Filipine, are o particularitate specială. Mai precis, Lacul Taal, care se află pe insula Luzon, are o insulă (Insula vulcanului) care are un lac (Crater Lake) care conține o mică insulă numită Vulcan Point.

Insula Vulcan este locul unor erupţii istorice ale vulcanului Taal şi este responsabilă pentru conţinutul sulfuric al lacului. Craterul din partea de sus a insulei Vulcan s-a umplut cu apă și astfel a luat naştere lacul Crater. Vulcan Point este o mică umflătură, aflată pe lacul acestui crater. Ați ținut pasul?

Deși sună extrem de neobișnuit, Vulcan Point nu este singura insulă dintr-un lac, aflat pe o insulă într-un lac. Există o alta, mult mai mare, în Canada, care se află într-un mic lac care nu are un nume oficial, și care este înconjurat de o insulă puţin mai mare. Această insulă, la rândul său, este amplasată în mijlocul unei serii de lacuri situate la aproximativ 90 km în apele interioare faţă de coasta de sud a insulei Victoria. Insula fără nume, cel puțin până în prezent, a fost descoperită în 2012, după nenumărate ore de căutare printre imaginile oferite de Google Earth. Canada deţine mai multe recorduri legate de insule şi insule aflate în interiorul lacurilor. Aici se află cel mai mare lac pe o insulă din lume, Lacul Nettilling de pe Insula Baffin, dar și cel mai mare lac pe o insulă într-un lac, Lacul Manitou de pe Insula Manitoulin.

taal-lake-47 taal-lake-12 taal-lake-22

taal-lake-56 victoria-island-25 taal-lake-47

sursa: http://www.amusingplanet.com/2016/12/the-island-in-lake-on-island-in-lake-on.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii