Noutăți

Cel mai potrivit loc pentru o colonie umană în afara Terrei nu este Marte, ci… unul dintre sateliții lui Saturn. Care dintre ei?

Recent a reieșit că Marte nu este planeta ideală pentru o viitoare colonie umană. Astfel, „Planeta Roșie” este acoperită de către un „cocktail toxic” de substanțe chimice care, combinate cu lumina ultra-violetă, sunt capabile să distrugă orice organism viu ajuns în contact cu suprafața sa, arată cercetările de ultimă oră.

Cel mai bun loc din sistemul solar pentru înființarea unei colonii umane nu este Marte, ci mai degrabă Titan (un corp ceresc mai mare decât planeta Mercur). Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, prezintă unele similitudini cu Pământul, fiind alcătuit din rocă, apă înghețată și având o atmosferă densă, care ar putea oferi coloniștilor umani protecție față de radiații. De asemenea, Titan deține surse de energie valoroase.

c

converted PNM file

Potrivit Science Alert, odată ce dificultățile legate de sistemele de propulsie necesare omului pentru a ajunge acolo vor fi eliminate, Titan este, în sistemul solar, locația optimă pentru înființarea unei colonii umane în afara Pământului. Cheia colonizării satelitului Titan este auto-sustenabilitatea, deoarece acest corp ceresc se află la o distanță de 808 milioane de mile de Terra. Pentru ca locuitorii de pe Titan să-și producă, la fața locului, toate cele necesare vietii (inclusiv hrana) este nevoie de mari cantități de energie. Ar putea fi folosită energia produsă într-o imensă fermă solară, cu toate că Titan se află, față de Soare, la o distanță de 10 ori mai mare decât Terra.

Vânturile puternice de pe Titan ar putea fi folosite, de asemenea, pentru producerea de energie, dacă oamenii care vor coloniza cel mai mare satelit al lui Saturn vor construi turbine eoliene destul de puternice. Titan ar putea fi, chiar, o bază naturală de aprovizionare situată pe drumul navelor spațiale către destinații mai îndepărtate. Vastele sale lacuri de metan pot fi exploatate pentru extragerea combustibilului necesar pentru funcționarea rachetelor.

Titan va fi o locație de prim rang, în ceea ce privește extinderea civilizației umane pe termen lung, în cadrul sistemului nostru solar. Cercetătorii recunosc, totuși, că există multe necunoscute, inclusiv geologia lui Titan. Totodată, înainte de a fi exportată civilizația umană pe Titan și a fi înființată, acolo, o primă colonie umană, tehnologia de pe Planeta Albastră mai trebuie să avanseze!

d

fb

Surse: www.foxnews.com, www.newser.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii